En cocotte

Piff opp frokosten med disse lekre eggene.

Foto: DR

Egg og kål i ildfast form

Denne retten kalles «egg cocotte», som betyr bakt egg i en ildfast form. Dette er en noe oversett, men meget elegant måte å tilberede eggene sine på.

Slik gjør du

Varm en panne godt opp og stek baconet i smøret.

Når baconet har fått litt farge tilsetter du finsnittet kål og finhakket sjalottløk i pannen. Riste det raskt under omrøring.

Når kålen har fått litt farge tilsettes fløten.

Ta pannen av varmen, smak til med salt og pepper og hell blandingen i en smurt cocotte (en ildfast skål).

Slå et egg over og dryss med revet ost.

Bak cocotten i en varm ovn på 175 grader i 10–12 minutter til eggehviten er stivnet. Plommen skal fortsatt være bløt.

Dryss over purreløk og nyt den rykende varme «egg cocotte».

Tips

Tilpass fyllet etter din helt egne smak ved å tilsette de ekstra ingrediensene du liker. Vi gir deg inspirasjon under «valgfritt tilbehør» i ingredienslisten.

Kilde: Adam Aamann i Matmagasinet/DR