Laster innhold, vennligst vent..
Dronning Maud fromasj

Her er det brukt 4 dessertglass til å servere desserten i, men den kan like gjerne serveres i en stor skål.

Foto: Marit Hegle

Dronning Maud fromasj

Desserten er en klassiker som ble komponert i Haugesund i 1906 og som finnes i ulike varianter.

Slik gjør du

Legg gelatinen i kaldt vann i cirka 5 minutter.

Riv sjokoladen på et fint rivjern. Bland den sammen med espressopulveret.

Visp eggeplommer og sukker godt til det blir en lys og noe fast eggedosis.

Varm opp 2 spiseskjeer vann i en kjele til det når kokepunktet. Fjern kjelen fra varmen, press vannet ut av gelatinplatene og la de løse seg opp i det varme vannet. Tilsett portvinen.

Pisk fløten til en bløt krem sammen med vaniljesukkeret.

Hell gelatinblandingen sakte over i eggedosisen samtidig som du rører. Bland godt. Vend så forsiktig inn fløtekremen med en slikkepott.

Legg krem og sjokolade lagvis i glass eller en skål. La desserten stå i kjøleskapet i minst en time før servering.

Serveres gjerne med iskjeks, krumkaker eller annen sprø kjeks.

Tips

Denne varianten inneholder både portvin og espressopulver. Det kan sløyfes om en ønsker det.

Kilde: Marit Hegle