Slik gjør du
Legg gelatinen i kaldt vann i cirka 5 minutter.
Riv sjokoladen på et fint rivjern. Bland den sammen med espressopulveret.
Visp eggeplommer og sukker godt til det blir en lys og noe fast eggedosis.
Varm opp 2 spiseskjeer vann i en kjele til det når kokepunktet. Fjern kjelen fra varmen, press vannet ut av gelatinplatene og la de løse seg opp i det varme vannet. Tilsett portvinen.
Pisk fløten til en bløt krem sammen med vaniljesukkeret.
Hell gelatinblandingen sakte over i eggedosisen samtidig som du rører. Bland godt. Vend så forsiktig inn fløtekremen med en slikkepott.
Legg krem og sjokolade lagvis i glass eller en skål. La desserten stå i kjøleskapet i minst en time før servering.
Serveres gjerne med iskjeks, krumkaker eller annen sprø kjeks.
Tips
Denne varianten inneholder både portvin og espressopulver. Det kan sløyfes om en ønsker det.
Kilde: Marit Hegle