Drink

Drinken er frisk og syrlig, og passer god sammen med snacks.

Foto: DR

Drink med rom og tindved

Denne drinken kalles også for «St. Pauls Daiquiri», og er syrlig og frisk, perfekt til fest.

Slik gjør du

Tindvedjuice (havtornjuice på dansk) og sukkersirup skal ha tid til å kjøles ned før de kan brukes i drinken.

Sukkersirup

Kok vannet og hell det sammen med sukkeret. Rør rundt inntil sukkeret er helt oppløst.

Avkjøl før du bruker det i drinken. Du kan eventuelt helle sirupen på en flaske, da kan det holde seg i kjøleskap i cirka 2 uker.

Tindvedjuice

Sett vann, sukker og tindved på kok. La det boble et øyeblikk før du skrur av varmen.

Ta en stavmikser og blend det hele grundig sammen. Hell blandingen gjennom en fin sil, slik at små kjerner og liknende blir sortert ut.

La det kjøle av før du bruker det i drinken. Du kan eventuelt helle juicen på en flaske, da kan det holde seg i kjøleskap i cirka 2 uker.

Drink

Hell rom, limesaft, isbiter, 2 centiliter sukkersirup og 2 centiliter tindvedjuice i en shaker.

Rist det hele godt sammen, og hell det over i et stort glass.

Pynt eventuelt med en tynn avlang agurkskive laget med en potetskreller. Server med en gang.

Tips

Server drinken sammen med Adam Aamanns agurksnacks med røykeostkrem, reddik, purreløk og rugbrødsmuler.

Kilde: Hasse Bank Johansen i Matmagasinet