Hopp til innhold

Disk opp med selskapsmat!

Klar for konfirmasjonen, 50-årsdagen eller dåpen? Ved store anledninger er det kjekt å imponere litt ekstra. Her er forretter og middager som fint kan lages til mange.

Biff Burgund

Biff Burgund eller Boeuf Bourguignon. Denne franske gryteretten blir herlig mør når den får stå og putre.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Biff Burgund er en klassisk fransk kjøttgryte. Med bacon, rødvin, grønnsaker og ferske krydder, kan denne stå og godgjøre seg i fred mens du pynter bordet.

Oppskrift: Biff Burgund

Sesongen for hvit asparges er nå. Denne varianten er søtere, fyldigere i smaken og mer eksklusiv enn den grønne. Perfekt til vårlige festdager.

Vegetarbiff med jordskokk blir et festmåltid servert med ramsløksaus og vårens friske, nye grønnsaker.

Sashimi av laks med soya, lime og sesam. Selv kaller Lise Finckenhagen denne forretten for god, enkel, sunn og sexy.

Konfit betyr at anden stekes på svak varme i sitt eget fett over lang tid. Det får fram den saftige smaken, og betyr lite arbeid når anden først er i ovnen.

En frisk mangosalat er god alene eller til middagen. Med krydder som chili, lime og koriander, blir den fargerik og et godt tilbehør til for eksempel laks.

Laks med smørsaus er festmat som ikke legger seg altfor tung i magen. Baker du fisken i ovnen, får du god kontroll på når den er ferdig.

Av og til er det greit å ha noe klart før gjestene kommer. Denne kalde suppen kan du lage tidlig på dagen. Gode tomater, melon og paprika gir den fine fargen.