Couscous med lam

Couscous med lammekjøtt på tunisisk vis.

Foto: Fra tv-serien Anne får gjester / DR

Couscous med lam

Oppskriften kommer fra Tunisia, og er ei gryte med couscous, lam, gulrøtter, poteter, squash, løk, kikerter og krydder.

Slik gjør du

For å lage denne retten på skikkelig vis, trenger du ei dampgryte – altså ei gryte med et slags dørslag i metall som kan legges på toppen. Hvis du ikke har det, må du koke couscousen ved siden av.

Ha olivenolje i ei gryte. Steik løken, og tilsett så tomatpuré og litt salt og pepper.

Ha i litt og litt av vannet. Når det koker, har du i lammekjøttet. La det koke i 45 minutter.

Tilsett grønnsaker og kikerter. Når det koker, har du couscous i dørslaget og setter det oppi gryta. Har du ikke dampgryte, må du koke couscous ved siden av.

Når couscousen er ferdig kokt, legger du den nederst på et serveringsfat før lam, grønnsaker og saus helles over.

Kilde: Sofia Hedia / Anne Hjernøe i TV-programmet «Anne får gjester»