Oppskriften kommer fra Tunisia, og er ei gryte med couscous, lam, gulrøtter, poteter, squash, løk, kikerter og krydder.
Linsegryte med grønne linser, tomater, og paprika. Karripasta, sennepsfrø og garam masala gir masse smak. Denne oppskriften er luksusutgaven – med masse smør eller margarin.
Indisk dal av røde linser er en enkel og vegetarisk gryte som kan serveres med ris, brød eller begge deler.
Dal er opprinnelig ei indisk linsegryte, men i denne oppskriften er linsene bytta ut med poteter og blomkål.
Med denne oppskriften kan du lage sjøl det du vanligvis kjøper på glass.
Chadi Abdul-Karim lager sin mors oppskrift på dolmer – vinblader fylt med kjøtt, ris og krydder.
Sauce gumbo er en gryterett med oksekjøtt og bønner som gjerne serveres med kokt ris. Danske Sofi, med far fra Nigeria, har med oppskriften til Anne Hjernøe i Anne får gjester.