NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Chipotle bygg- og linsetaco

Linser og byggryn gjør deg mett, mens chipotle, lime og frisk, vegansk majones med lime frister smaksløkene.

Foto: Richard Nystad

Chipotle bygg- og linsetaco, pico de gallo og vegansk majones

Vegetartaco som kan fylles i lomper eller tortilla, i tacoskjell eller serveres sammen med nachos.

Slik gjør du

Tacofyll

Hakk tomat, hvitløk, løk, limeskive og fres alt i litt olje i en varm stekepanne. Tomaten skal begynne å bli litt brun. Tilsett chipotle, spisskummen, kokte linser og kokt bygg. Stek alt på høy varme i 2–3 minutter. Tilsett limesaft, og smak til med salt og søtt.

Hvis du synes retten mangler litt kropp, kan du tilsette 3–4 spiseskjeer olivenolje. Det forsterker smaken. Du kan erstatte alle krydderne med vanlig tacokrydder.

Brukes som fyll til små tacos, burritos eller nachos.

Pico de gallo (tomatsalsa)

Alt finhakkes og blandes sammen. Tilsett 1 ss olivenolje og 1 ts søtt hvis du vil ha en rundere smak.

Limevegenaise (vegansk majones)

Bland sennep, soya og salt i en høy og smal beholder. Bruk stavmikser, og tilsett olje i en tynn stråle, litt etter litt, til den tykner. Til slutt rører du inn limesaft og revet limeskall.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet Brønsj/NRK P1