Laster innhold, vennligst vent..
Charlotte Russe

Charlotte Russe er en lekker kake som består av en rullekake i tynne skiver, friske bringebær, en fantastisk limemousse og en sprø kokosbunn.

Foto: Marit Hegle

Charlotte Russe

Det krever noen vendinger for å lage denne kaken, men det er slett ikke vanskelig. Resultatet er en festfin kake som smaker skikkelig godt.

Slik gjør du

Marit Hegle anbefaler å starte med kokosbunnen, deretter rullekaken og til slutt limemoussen. Beregn minst 3 timer i kjøleskap etter at kaken er ferdig, slik at moussen rekker å stivne.

Finne fram en rund form/bolle til å lage kaken i. Det beste er en bolle som er litt flat i bunnen.

Kokosbunn

Pisk eggehvitene i en glassbolle. Når de begynner å bli stive vispes inn litt og litt sukker, mens vispen går på medium hastighet. Når marengsen er blank og fast, blandes kokos med potetmel før det røres forsiktig inn i marengsen.

Fordel blandingen på et bakepapir, smør den utover til du har en sirkel som er cirka 1,5 centimeter tykk.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i cirka 10 minutter.

Med en gang du tar kaken ut av ovnen stikker du bunnen ut. Bunnen bør være 2-3 centimeter mindre i diameter enn toppen av bollen som selve kaken skal bygges opp i. Avkjøles på rist.

Rullekake

Sett ovnen på 180 grader.

Visp egg og sukker i en ren bolle til stiv eggedosis. Visp lenge, gjerne i 10 minutter på høy hastighet.

Bland mel, potetmel og vaniljesukker og sikt dette inn i eggedosisen. Bland forsiktig med en slikkepott. Ta noen gode tak fra bunnen av bollen. Vi ønsker å beholde mest mulig av luften vi har pisket inn.

Fordel blandingen i en langpanne, cirka 30*40 centimeter, kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen i cirka 8 minutter.

Når kaken tas ut av ovnen må den hvile et par minutter i formen. Deretter legges et bakepapir på toppen av kaken før den snus opp ned. Det gjøres enklest ved å legge en rist på toppen av kaken, over bakepapiret, og snu hele formen opp ned slik at kaken blir liggende oppå risten.

For å få en fin rullekake må den rulles sammen mens den fortsatt er lunken, uten syltetøyet. Fjern bakepapiret som ligger oppå kaken. Rull sakte og forsiktig kaken tett sammen. Forsøk å rulle slik at det ikke blir noe mellomrom midt inni kaken. Rull gjerne med bakepapiret som kaken ligger på, slik at dette papiret blir en del av rullen og dermed også inni kaken. La kaken ligge slik helt fram til den skal monteres. Legg gjerne et håndkle over.

Limemousse

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Riv limeskall og press limejuice. Varm opp limejuice og limeskall i en kjele til det så vidt begynner å ryke. Fjern kjelen fra varmen. Klem vannet ut fra gelatinplatene og løs dem opp i den varme limejuicen.

Visp fløte og sukker til en bløt krem i en bolle.

I en annen bolle vispes crème fraîche til den er jevn. Hell sakte limejuicen over crème fraîchen mens det vispes. Når all juicen er jevnt fordelt vender du inn en tredel av kremen inn i crème fraîchen. Når denne er jevnt blandet inn røres resten av kremen inn. Sett moussen inn i kjøleskapet mens kaken bygges opp.

Start med å rulle ut rullekaken slik at den kan fylles. Smør utover et tynt jevnt lag med bringebærsyltetøy. Rull forsiktig kaken sammen igjen, denne gangen uten at bakepapiret blir med. Forsøk å få rullen din jevn og stram.

Kle innsiden av en stor bolle med plastfolie. Skjær skiver av rullekaken, cirka 1 centimeter tykke. Fordel skivene på innsiden av den plastkledde bollen. Hvis noen skiver stikker opp over kanten, kan du skjære av det som stikker opp. Nå helles limemoussen oppi bollen, på innsiden av rullekakeskivene. Stopp å helle når moussen er cirka 3 centimeter fra toppen av bollen. Legg bringebær forsiktig i, med toppen av bringebærene ned. Legg i så mange bær det er plass til. Legg kokosbunnen over bringebærene. Hell over limemousse ved siden av kokosbunnen, til limemoussen blir helt i kant med toppen av kokosbunnen. La kaken stå i minst 3 timer i kjøleskap for å sette seg.

Når kaken skal serveres så snus den opp ned på kakefatet.

Tips

Charlotte Russe

Sprø kokosbunn med bringebær og limemousse kledd med rullekake.

Foto: Marit Hegle

Kilde: Marit Hegle i Norgesglasset på NRK P1