Slik gjør du
Sett papirformer på en stekeplate.
Sett ovnen på 180 °C.
Smelt sjokoladen sammen med smøret i en kasserolle på svak varme. Rør om av og til mens det smelter. La blandingen avkjøles litt.
Rør sukker inn i blandingen. Rør inn eggene, ett om gangen. Bland godt mellom hvert egg. Rør inn melet.
Fordel røren i formene. Røren er veldig rennende, så det enkleste er å bruke en sprøytepose. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Avkjøl og pynt med sjokoladekrem og pynt etter eget ønske.
Sjokoladefrosting
Smelt sjokoladen i en ildfast form i mikroovnen - ca. 30 sekunder om gangen, rør av og til.
La sjokoladen stå og avkjøles mens du visper smør og melis. Tilsett smeltet sjokolade og visp til en jevn krem. Hvis frostingen virker for løs tilsettes mer melis.
Ha frostingen i en sprøytepose, begynn med å sprøyte rundt kanten og lag en sirkel innover.
Tips
Tove Strömsholm besøker kjøkkenet på Strömsö og lager cupcakes med flott pynt. Her er hennes gode råd: Toves cupcaketips
Kilde: Tove Strömsholm i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE