Her er Toves oppskrift: Brownie cupcakes med sjokoladefrosting
- Les gjennom oppskriften og sjekk at du har alle ingrediensene!
- Det blir mer nøyaktig resultat om du veier ingrediensene, så en liten digital kjøkkenvekt er god å ha.
- Ta smør og egg ut av kjøleskapet i god tid. Romstempererte ingredienser vispes bedre. I oppskriftene står det ofte mykt smør og det betyr romtemperert smør, det vil si ikke smeltet smør.
- De enkleste råvarene gir best bakverk. Bruk smør, ikke margarin, fløte og ikke vegetabilske fettblandinger, ekte sitron og ikke sitronsmakstilsetning osv!
- Forbered det som kan forberedes, f.eks. rive sitronskall og hakke sjokoladen.
- En muffinsform er god å ha, den hjelper formene til å holde formen mens de stekes. Hvis formene er stødige kan det fungere med doble former også.
- To skjeer er gode hjelpemidler når du fordeler røren i formene. Rennende røre er enklest å sprøyte med en sprøytepose i formene. Fyll formene ca. 2/3 - 3/4 med røre.
- Hvis du vil dekorere bakverket kan du lage dekorasjone i god tid på forhånd, flere dager eller uker i forveien. Oppbevar dekorasjonene i romtemperatur, mørkt og støvfritt.
- Cupcakesene kan du bake og sprøyte med krem en dag før de skal spises. Oppbevar dem i kjøleskap i en boks med lokk.
- Har du dårlig tid kan du lage cupcakes på forhånd og fryse dem med eller uten frosting. Strøssel eller dekorasjoner av marsipan eller sukkerpasta legges på rett før servering. Hvis cupcakesene er pyntet med frosting som ikke inneholder smør er det best å dekorere rett før servering, ellers risikerer du at pynten har mistet farge og form når cupcakesene skal serveres.