Bålbakt torsk

Når den bålbakte torsken er pakket ut av kålbladene kan du fjerne skinn og bein og servere den som her. Denne ble kanskje litt mer rå enn Anne Hjernøe hadde tenkt seg. Men den passet godt til den rå steinaldermaten.

Foto: DR

Bålbakt hel torsk

Når torsken skal tilberedes på steinaldervis blir den pakket inn i kålblader og bakt på bål. Anne Hjernøe lager middag i den danske TV-serien Frilandshagen.

Slik gjør du

Kålbladene kokes et par minutter i vann. Den groveste delen av stilken skjæres av.

Torsken fylles med en blanding av grovt hakkede urter eller ugress, som brennesle, skvalderkål, skogsyre eller myske som er rørt sammen med sjalottløk, sitronsaft, olje og salt.

Torsken pakkes inn i kålbladene, gjerne i flere lag så den blir godt dekket. Ytterst legges rabarbrabladene og torsken snøres godt sammen med ubleket fuktig bomullsgarn. Fisken skal være helt innpakket.

Bak torsken i bålet. Den skal ligge ved siden av glørne. Tiden avhenger av hvor varmt torsken ligger og hvor stor den er.

Kilde: Fra TV-serien Frilandshagen/DR