NRK Meny
Tunfisk med sjoyabønner i misomarinade

Tunfisken har fått lukket porene og stekeflaten har fått en supergod smak. Soyabønnene har fått en marinade med japansk miso. Til venstre sees koldskål-isen med grønne jordbær og kammerjunkere som Anne Hjernøe serverer til dessert.

Foto: DR

Skallstekt tunfisk med soyabønner i misomarinade

– Tunfisk er best når den er halvrå, mener Anne Hjernøe. Hun steker den godt utenpå, men har den rå inni.

Slik gjør du


Bland olivenolje, salt, pepper og finhakket timian i en dyp tallerken. Vend tunfisken i blandingen. Stek tunfisken rundt. 45 sekunder på alle sider på en veldig varm panne.

Legg den på en tallerken og press frisk sitronsaft over. La tunfisken avkjøles og skjær den så i tynne skiver.

Spis tunfisken med ferske erteskudd og soyabønner i miso.

Soyabønner

Ha soyabønnene i en sil og legg sett den over en kjele med kokende vann. Bønnene skal ikke berøre vannet. Sett lokk på gryten og la bønnene dampe i silen i 2-4 minutter til de er gjennomvarme.

Soyabønner i misomarinade

Bland miso, soya og sesamfrø og legg bønnene i. Spis bønnene varme.

Ta hele belgen i munnen mens du holder fast i den ene enden, trekke bønnene ut av belgen med tennene, så får du bønnene blandet med smaken av misomarinade.

Tips

Tunfisk kan du servere på flere måter.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR