Bakt søtpotet

Bakt søtpotet med vårløk, chili, bacon, ost og rømme.

Foto: Rolf Tikkanen Øygarden

Bakt søtpotet

En perfekt bakt søtpotet i kombinasjon med vårløk, chili, bacon og rømme er så mye mer enn assosiasjoner til nattmat og mais i skjegget! Dette er comfort food på sitt aller beste!

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 170 grader. Skrubb søtpotetene litt og stikk noen hull i dem med en gaffel. Bak i 40 minutter, eller til de er møre.

Samtidig som søtpotetene baker, setter du baconet i stekeovnen og steker det på en rist med bakepapir til det er sprøtt (ca. 10 minutter).

Når potetene er helt møre, deles de i to. Ta potetmassen ut av skallet. Behold skallet, det skal du bruke senere.

Bland potetmassen med finhakket vårløk, finhakket chili og rømme. Bland inn omtrent halvparten av osten og halvparten av baconet som du har kuttet i små biter. Smak til blandingen med salt, pepper og nypresset limejuice. En liten skvett tabasko er også godt.

Sett på grillelementet i ovnen og sett temperaturen til 210 grander. Fyll de tomme skallene med potetmassen. Topp hver potethalvdel med sprøstekt bacon og ost. Gratiner i ovnen i 5-7 minutter til de er gylne.

Ta ut potene og avkjøl dem litt. Legg på litt rømme og vårløk til slutt. Spis og nyt!

Kilde: Rolf Tikkanen Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1