Bacalao med mye olje, tomater og poteter.

Bacalao er et festmåltid.

Foto: Lars Erik Vesterdal

Bacalao

Det finnes mange forskjellige typer bacalao. Lars Erik Vesterdals oppskrift er den vanlige røde typen med tomater, løk og poteter. Bacalaogryten settes i stekeovnen i to timer etter at den har fått et oppkok.

Slik gjør du

Rens og kutt opp løk og poteter i skiver og legg dem i en gryte. Kutt opp chili og hvitløk og ha det i gryten. Del opp fisken i ca. 2 cm tykke biter og legg på toppen. Tilsett hermetisk tomat, olivenolje og små tomater.

Kok opp dette. Når gryten har kokt noen minutter setter du den i ovnen med grytelokket på. Bacalaoen skal bakes på 150 grader i ca. 2 timer til alt er mørt og deilig.

Bacalaoen serveres rykende varm med litt finkuttet vårløk og oliven, hvis du liker det.

Tips

Vann ut fisken dobbelt så lenge som det står på pakken, sier kokk Lars Erik Vesterdal. Den skal tilbake til den opprinnelige konsistensen.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj/NRK P1