Laster innhold, vennligst vent..
Asiatisk potet- og kyllinggryte

Alt i en gryte. Poteter, krydder, tomater og kylling koker sammen.

Foto: Eva Rados / SVT

Asiatisk potet- og kyllinggryte

Synes du det er uvanlig med poteter i en asiatisk rett? Poteter er vanlig også i Asia og her får du en oppskrift hvor potetene får bade i krydder.

Slik gjør du

Til denne retten kan du lete blant krydderne du bruker til jul. De er like gode hele året. Niklas bruker kanelstang, nellik, stjerneanis og hvit pepper. Støt de hele krydderne grovt i en morter. Hell olje i en dyp panne eller gryte. Rist krydderne i oljen for å frigjøre smakene.

Hakk løk, chili, skrell og hakk ingefær og hakk hvitløk. Stek det sammen med de ristede krydderne. Ha i malt spisskummen og curry. Stek det sammen under omrøring over sterk varme i ca. 1 minutt.

Tilsett grovhakkede tomater og tomatpuré og reduser varmen. Spe eventuelt med litt vann dersom blandingen blir for tykk. La det stå og småkoke et par minutter.

Skrell potetene og del dem opp. Skjær opp kyllingen i ca. 8 deler. Legg poteter og kylling i gryten med krydder og tomater og hell på kokosmelk. Sett lokket på og kok alt på lav varme i ca. 25-30 minutter. Når gryten er klar har oljen lagt seg på overflaten. Tilsett salt til slutt.

Server gryten med en skje yoghurt og en halv lime per porsjon. Syren er viktig for å få full smak av denne retten.

Tips

Hvis du ønsker en mildere og mer barnevennlig kyllinggryte kan du ha i en boks kokosmelk til.

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT