NRK Meny
Normal

WiFi viktigere enn basseng

Trådløst nettverk er blitt viktigere enn svømmebasseng når barnefamilier bestiller hotell i Syden.

Badende barn

Over halvparten av norske Syden-turister vil ha nett-tilgang på hotellrommet. Langt færre mener at svømmebasseng er viktig.

Foto: Maria Elsness / NRK

De som selger Sydenturer sier at WiFi blir stadig viktigere når folk velger hotell.

– Derfor spurte vi konkret om dette i en ny uavhengig spørreundersøkelse. Den bekrefter at trådløst nettverk har stor betydning. Ikke minst for barnefamiliene, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i reisebyråkjeden Ticket.

– Og den trådløse tilgangen skal være på hotellrommet, ikke i fellesområdene, forteller hun til NRK.no.

Spørreundersøkelsen viser at hotellets beliggenhet og standard fortsatt er det aller viktigste. Men wifi-tilgang seiler opp som den tredje viktigste faktoren i valget av hotell.

58 prosent svarer at de vil ha trådløst nettverk, mens bare 35 prosent leter etter hoteller med basseng.

– Litt trist

Med nettbrett i senga

WiFi på hotellrommet er et krav fra både barn og voksne.

Foto: Colourbox

– Jeg tror at også de litt større barna har WiFi høyt oppe på sin ønskeliste. Personlig synes jeg det er litt trist. Den digitale verden gjør jo at mange har problemer med å snakke sammen i hverdagslivet. Det er litt betenkelig hvis alle i familien sitter alene med sitt også i ferien, sier Wolff Andresen.

Kort reiseavstand til flyplassen (18 prosent), treningsmuligheter (15 prosent) og at det ikke er støyende barn på hotellet (15 prosent) er blant de andre faktorene som flest spør etter.

– Den unike opplevelsen

Christine Baglo

Bruk mer tid på å være til stede i 'virkeligheten', lyder rådet fra reiselivsjournalist Christine Baglo.

Foto: Privat

– Trenden er ikke overraskende. Men jeg håper at nett-tilgang ikke er avgjørende når man først finner drømmestedet, sier Dagsavisens reisejournalist Christine Baglo.

– Du kan miste noe av den unike ferieopplevelsen hvis du oppholder deg mye i den digitale verden, sier hun til NRK.no.

Baglo tror at Netflix og andre strømmetjenester som barna er blitt avhengige av, er mye av grunnen til at WiFi er blitt så viktig for ferierende barnefamilier.

– Dessuten er nett-tilbudene fra NRK Super både populære og brukervennlige, sier hun.

– Og mange foreldre synes nok det er deilig å slappe av en time eller to for seg selv etter strandturen. Både mammaer og ungdom er ivrige brukere av sosiale medier. Feriebilder er noe av det som spres aller mest på Facebook. Mange legger også ut små videosnutter som krever god båndbredde, sier Baglo.

Digital detox

Christine Baglo synes man bør koble ut noe av dette i ferien.

– Bruk mer tid på å være til stede i "virkeligheten", lyder hennes råd.

Digital detox (å koble seg av internett og sosiale medier) er blitt et viktig feriestikkord andre steder i verden. Men ikke for norske turister .

– Nordmenn er på verdenstoppen i tilgang til nettbrett og smartmobiler. For de fleste er det en selvfølge å ta med dette på reisen. Om man ikke legger igjen mobilen hjemme, kan det i hvert fall være lurt å være bevisst hvordan man bruker den i ferien, sier Baglo.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.