Forventningene til påskeegget er store, både hos barna og mange voksne. Men er det mulig å gjøre det litt sunnere, uten at skuffelsen tyter ut av øynene når påskeharen har vært på besøk?
- Man får aldri til et supersunt påskeegg, men det går fint an å komme litt bedre ut av det enn med det klassiske innholdet, sier ernæringsekspert i Bedre puls Lise von Krogh til NRK.no.
Her er hennes påskeråd:
Mørk sjokolade
Denne sjokoladen inneholder mindre sukker og melkefett, og mer antioksidanter enn annen sjokolade. Dessuten blir man fortere fornøyd når man spiser mørk sjokolade.
Tørket frukt
Tørket frukt er mer enn bare rosiner! Bananchips, tørket mango, tørket ananas, aprikoser og dadler passer godt i påskeegget. Men les innholdsdeklarasjonen nøye. Mye tørket frukt er tilsatt ekstra sukker, noe som er helt unødvendig.
Lettsaltede nøtter
Nøtter er veldig bra, og de kan godt være lettsaltede. Det finnes små poser å få kjøpt, som egner seg godt til påskeegget.
Frukt
En liten mandarin kan godt få plass i påskeegget.
Kjeks
Kjeks med gode, sunne ingredienser, som for eksempel Bixit turbar eller havrekjeks med tranebær, kan du godt legge oppi.
Marsipan
Se etter marsipan som har et høyt innhold av mandler. Jo mer mandler, dess sunnere er den å spise.
Tannbørste
Når du har stappet egget fullt av godsaker, kan du legge oppi en splitter ny og fin tannbørste. Så blir det litt ekstra morsomt å pusse tennene etterpå!
- LES OGSÅ: