NRK Meny
Normal

Slik gjør du påskeegget sunnere

- Du trenger ikke stappe påskeegget fullt av gulrøtter for å få litt sunnere samvittighet.

Sunnere påskeegg

Påskeegget trenger ikke være kjipt for å være litt sunnere, mener ernæringsfysiolog Lise von Krogh.

Foto: Solveig Husøy / NRK

Forventningene til påskeegget er store, både hos barna og mange voksne. Men er det mulig å gjøre det litt sunnere, uten at skuffelsen tyter ut av øynene når påskeharen har vært på besøk?

- Man får aldri til et supersunt påskeegg, men det går fint an å komme litt bedre ut av det enn med det klassiske innholdet, sier ernæringsekspert i Bedre puls Lise von Krogh til NRK.no.

Her er hennes påskeråd:

Mørk sjokolade

Lise von Krogh

Tenk litt før du stapper påskeegget, råder ernæringsfysiolog Lise von Krogh.

Foto: John Harald Knutsson

Denne sjokoladen inneholder mindre sukker og melkefett, og mer antioksidanter enn annen sjokolade. Dessuten blir man fortere fornøyd når man spiser mørk sjokolade.

Tørket frukt

Tørket frukt er mer enn bare rosiner! Bananchips, tørket mango, tørket ananas, aprikoser og dadler passer godt i påskeegget. Men les innholdsdeklarasjonen nøye. Mye tørket frukt er tilsatt ekstra sukker, noe som er helt unødvendig.

Lettsaltede nøtter

Nøtter er veldig bra, og de kan godt være lettsaltede. Det finnes små poser å få kjøpt, som egner seg godt til påskeegget.

Frukt

En liten mandarin kan godt få plass i påskeegget.

Kjeks

Kjeks med gode, sunne ingredienser, som for eksempel Bixit turbar eller havrekjeks med tranebær, kan du godt legge oppi.

Marsipan

Se etter marsipan som har et høyt innhold av mandler. Jo mer mandler, dess sunnere er den å spise.

Tannbørste

Når du har stappet egget fullt av godsaker, kan du legge oppi en splitter ny og fin tannbørste. Så blir det litt ekstra morsomt å pusse tennene etterpå!

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.