Londons skjulte shoppingperle

Dropp travle Oxford Street. Du finner stort sett akkurat de samme butikkene flere andre steder.

Anne Folkestad utenfor Westfield Mall

Anne Folkestad (34) er fra Oslo, men har bodd i London de siste to årene. Westfield kjøpesenter er et sted hun handler når hun har besøk av venner eller familie fra Norge.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Er du lei av å gå i kø for å handle på Oxford Street, burde du prøve et annet område til en forandring.

Ta for eksempel t-banen til Hammersmith, det er endestoppet til både den oransje og den rosa linjen.

Her er det nesten ingen turister, men derimot et lite kjøpesenter i Kings Road som heter Kings Mall.

Køløs Primark

På kjøpesenteret er det blant annet en Primark, den er bare ikke så stappfull og rotete som Primark-butikken i Marble Arch-enden av Oxford Street.

Du slipper kø i kassen og til prøverommene.

I tillegg har de New Look, Sainsbury, Superdrog, Fusion, Tiger, Starbucks og andre små butikker.

Over gaten for Kings Mall ligger butikkutsalget T.K.maxx. Den har tre etasjer og reklamerer for at alle varer har opptil 60 prosent rabatt.

I første etasje er det dameklær og undertøy, med merker som Calvin Klein, Nike, Laura Ashley og mye mer. I andre etasje er det herreklær, sko og vesker - og på toppen finnes barnetøy og interiør, samt noe kosmetikk.

Mellom t-banestoppet og senteret, ligger det en Foot Locker, Marks & Spencer, flere kafeer og et lite torg med et torsdagsmarked, hvor det selges masse forskjellig varmmat ved lunsjtider.

To stopp nærmere sentrum ligger Sheperds Bush Marked. Her finner du alt fra smykker og skjerf til frukt, grønnsaker og kjøttvarer.

LES OGSÅ:

Stort kjøpesenter

Westfield går for å være Europas største kjøpesenter, og ligger midt mellom holdeplassene Wood Lane og Sheperds Bush Marked.

Her finner du alt fra de billigste butikkene som The Look og Hennes og Mauritz, til mellomklasse som River Island, Wallis og Dorothy Perkins - til «det dyre hjørnet».

Her har de en champisbar, og både Prada, Gucci, Louis Vuitton, Mulberry, Tiffany, Furla, House of Frasier, Versace, Dior, Valentino og DKNY er represntert.

Motehuset Debenhams ligger også på senteret. I tillegg til å shoppe kan du selvfølgelig spise, og de har både manikyr, pedikyr og massasje der.

Les også: Flere avganger til London

Alt under ett tak

Anne Folkestad

Anne Folkestad (34).

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Utenfor en av inngangene til Westfield, står Anne Folkestad (34). Hun er fra Oslo, men har bodd og jobbet i London de siste to årene.

Hun er på Westfield kjøpesenter kanskje en gang i måneden, og synes det er et bra sted å handle dersom man ønsker alt under samme tak.

- Senteret er sterilt, lyst, åpent og oversiktlig. Det er lett å finne det man leter etter på dataskjermene, sier Folkestad.

Hun synes Westfield er et bra senter fordi man finner alt fra de billigste butikkene til de kjempedyre.

- Ellers liker jeg godt å handle i Kings Road, Notting Hill og Portobello Road. Der er det masse små butikker med forskjellige ting som det ikke finnes så mange av. Jeg handler mest på de stedene, men når jeg har venner eller familie på besøk, tar jeg dem med på Westfield, forteller hun.

Les også: Der alle har råd til Gucci

- Oxford Street er et mareritt

Anne Folkestad synes Oxford Street er et mareritt, og holder seg unna den handlegaten for enhver pris.

- Hvis jeg kan slippe å dra dit, gjør jeg det. Men det hender jeg må kjøre i det området når jeg skal møte kunder på jobb, forteller hun.

Når det gjelder favorittbutikker synes hun det er vanskelig å velge én.

Men hun liker veskene fra Mulberry og Marc Jacobs og skoene fra Russell & Brownley. Ellers er hun glad i klærne fra Ted Baker, det er en av favorittbutikkene.

Flere kjøpesentre i London:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)