NRK Meny
Normal

Flere avganger til London

Ryanair øker antall avganger mellom Rygge og Gatwick utenfor London, før ruta har startet opp.

Ryanair på Moss lufthavn Rygge
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Ryanair øker antall avganger fra Moss lufthavn Rygge fra sju til ti i uka når ruta starter opp i november. Det betyr at det blir to avganger daglig mellom Rygge og Gatwick tre dager i uka.

- Det er meget gledelig, og viser at mange velger Rygge og Ryanair når de skal til London, ikke minst fra Oslo syd, sier administrerende direktør ved Moss lufthavn Rygge, Pål Tandberg.

Årsaken til økningen er at det allerede er et stort trykk på bestillinger på ruta som ikke starter før i november.

Klart størst

London er det desidert største reisemålet for de som reiser fra Moss lufthavn Rygge.

Totalt vil Ryanair fly fra Rygge til London 24 ganger i uka fra november. Det vil si fire avganger om dagen på det meste. Fra før har det irske selskapet to daglige avganger mellom Rygge og Stansted, noen mil nord for London.

Det er, i følge lufthavnsjefen, en god blanding av grunner til at nordmenn reiser til London fra Østfold.

- De er en hel del forretningsreisende, det er mange som drar på ren ferietur og shopping, og så er det fotball, oppsummerer Pål Tandberg.

Solen går ned over Gatwick flyplass i London, mens flyene står på bakken

Gatwick, syd for London, får på det meste to daglige ankomster fra Moss lufthavn Rygge.

Foto: Carl Court / AFP

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Søker benådning for konedrap

  Mannen som er 83 år gammel ble for to år siden dømt til ubetinget fengsel i 13,5 år, etter å ha drept sin kone med gevær. Drapet skjedde i parets hjem i Sarpsborg, men mannen har hele tiden bedyret at det var et uhell.
  Mannens advokat Harald Otterstad, skriver i søknaden om benådning at den 83 år gamle mannens helsetilstand stadig forverres.

  Drap på Grålum i Sarpsborg
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • E18: To elger avlivet

  Viltnemnda har nå avlivet elgene som i morges vandret på innsiden av viltgjerdet nær tollstasjonen på Ørje. Smaalenenes Avis skriver at Viltnemnda først måtte skyte en kalv, noen minutter senere endte det på samme vis med en elgku.