NRK Meny
Normal

Fant muggsopp i Imsdal-vann

Ringnes trekker tilbake vann med blåbær- og pæresmak som har utløpsdato før 1. mai, etter funn av muggpartikler.

Imsdal

Imsdal med smak av blåbær og Imsdal med smak av pære trekkes tilbake.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Imsdal

Imsdal Blåbær (29 APR 13 / C2303), Imsdal Pære (30 APR 13 / C2304) og Imsdal Sitron (1 MAI 13 / C2305), samt eventuelle tidligere varianter av Imsdal med smak som har gått ut på dato, kalles tilbake.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Ringnes har nylig mottatt to forbrukerklager som omhandler funn av muggpartikler i henholdsvis én flaske med Imsdal Pære og én flaske med Imsdal Blåbær, skriver de i en pressemelding.

Trekkes tilbake

Muggpartiklene er funnet i en flaske med Imsdal-vann med blåbærsmak og en flaske med pæresmak.

– Muggveksten er ikke farlig for friske mennesker, men noen kan oppleve kvalme og ubehag. Vi beklager det inntrufne på det sterkeste, skriver Olaug Flakne, kvalitetssjef i Ringnes, i en pressemelding.

Tilbaketrekningen gjelder vann med utløpsdato før 1. mai, og Ringnes forsikrer at alt vann med utløpsdato etter dette er rent.

Ikke første gang

Nicolay Bruusgaard

Vann med smak blir tilsatt et ekstrakt fra frukt. Det gjør at det er en teoretisk mulighet for at det kan utvikles mugg. Dette skjer imidlertid heldigvis svært sjelden, sier Nicolay Bruusgaard fra Ringnes.

Foto: Ringnes

I fjor høst trakk Ringnes tilbake et annet parti vann med smak, grunnet muggsopp.

– Da fikk vi noen få henvendelser fra forbrukere forskjellige steder i landet på noen partier med Imsdal med markjordbærsmak. Vi trakk tilbake hele produktet fra markedet da det ble klart at det var snakk om flere flasker fra de samme produksjonsdatoene, sa Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonsskjef i Ringnes til NRK.no tidligere i år.

Henvendelsene gikk på at det var stram lukt og et lag mugg på bunnen av flaska. Trolig hadde fruktekstraktet tilført noe som gjorde at muggen hadde utviklet seg.

Sjekk utløpsdatoen

– Muggveksten er ikke farlig for friske mennesker, men noen kan oppleve kvalme og ubehag. Vi beklager det inntrufne på det sterkeste, sier kvalitetssjef i Ringnes Olaug Flakne.

Alle Imsdalprodukter med smak som har utløpsdato etter 1. mai har oppdatert resept og beste kvalitet.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.