Derfor bør du spise valnøtter

Disse nøttene er rene helsebomben.

valnøtter
Foto: ScanStockPhoto

Valnøtter ligger i toppskiktet når det gjelder innhold av antioksidanter, og er proppfulle av helsebringende stoffer.

LES OGSÅ: Her er antioksidant-bombene

Sov bedre

Nøttene inneholder blant annet polyphenoler som kan beskytte oss mot kreft, samt umettet fett og omega 3-fettsyrer som forebygger hjerte- og karsykdommer.

LES OGSÅ: Fargestoff bekjemper kreft

Valnøtter er rike på mineralet magnesium, som både styrker immunforsvaret og beinstrukturen.

Og spiser du en håndfull valnøtter før du legger deg, vil det sannsynligvis virke positivt på nattesøvnen. Det er fordi nøttene inneholder hormonet melatonin, som bedrer søvnmønsteret.

Mye kalorier

Valnøtter, som inneholder rundt 60 prosent fett, har vært dyrket i tusner av år. De blir blant annet nevnt i Salomos høysang og valnøttskall har blitt funnet i Osebergskipet.

Valnøtt
Foto: Elena Elisseeva

Men nøtten er svært kaloririk, og er du på slankekur, bør du begrense inntaket av disse nøttene. 100 gram valnøtter gir omkring 700 kalorier.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise avokado

- Bruk til hverdags

Valnøtter kan brukes til så mangt. Nøttene er ypperlig som snacks, samtidig som de egner seg veldig bra i både bakst og matlaging.

Ha for eksempel valnøtter i frokostblandingen eller i yoghurten. Bruk valnøtter som kakepynt eller i muffins sammen med epler eller gulrøtter.

Du kan også bake et grovt brød med valnøtter i eller lage en salat med fiken eller druer, chevre og valnøtter.

Dessuten kan valnøtter erstatte pinjekjerner i hjemmelaget pesto, eller du kan ha noen valnøtter i woken.

LES OGSÅ: Derfor bør du spise ananas

LES OGSÅ: Derfor bør du spise rødbete

FÅ PULS-NYHETSBREV GRATIS. TRYKK HER!

TV og radio

Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Norsk dokumentarserie. I tre månender har de 8 ungdommene hatt samtaleterapi med psykolog Peder Kjøs, og sammen har de funnet veier for å endre livene sine. Psykolog Peder Kjøs og gruppa trener Trine i å tørre å være seg selv. Malin gjør store fremskritt, og Kira med ME kjenner energien komme litt tilbake. Fredrik kommer frem til en løsning han vil prøve på. (8:8)