NRK Meny
Normal

1000 selvangivelser ødelagt av brann

22.000 skatteytere med forskjellige postadresser er berørt av hendelsen. Dersom du er en av dem som nå ikke mottar selvangivelsen i posten, er du selv ansvarlig for å skaffe til veie ett nytt eksemplar.

Rettledning, selvangivelse og starthjelp.

1000 selvangivelser ble makulert av Posten, etter at de ble ødelagt av en brann i postbilen natt til mandag.

Foto: Karina Jørgensen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En postbil med over 1000 selvangivelser tok fyr i Drammen natt til mandag, melder Skatteetaten.

LES OGSÅ:

Ble makulert

Lise Halvorsen

Lise Halvorsen, informasjonsdirektør i Skatteetaten.

Foto: Pressebilde

Selv om brannen skjedde natt til mandag, fikk Skatteetaten først beskjed om hendelsen i dag.

- Nå har vi brukt tid sammen med Posten på å sjekke omfanget av hendelsen, forteller Lise Halvorsen, informasjonsdirektør i Skatteetaten, til NRK.no.

Det viser seg at det bor om lag 22.000 skatteytere i det berørte området, og Posten regner med at 1000 selvangivelser brant opp.

- Selvangivelsene er nå makulert, så det er ingen fare for at konfidensiell informasjon vil komme på avveie, understreker Halvorsen.

Postbilen skulle levere selvangivelser til skatteytere som har følgende postnummer:

  • 3014
  • 3015
  • 3018
  • 3019
  • 3047
  • 3048
  • 3050
  • 3055
  • 3057
  • 3060

Er du en av dem som ikke har fått selvangivelsen i posten? Slik finner du den på nett

Eget ansvar å skaffe ny

- Bor du i det området, kan du være berørt. Den siste leveringsrunden til Posten er på torsdag, så dersom du ikke har mottatt papirutgaven av selvangivelsen da, må du sjekke på nettet eller ta kontakt med det lokale skattekontoret ditt for å få en ny selvangivelse, opplyser Lise Halvorsen.

Da verken Skatteetaten eller Posten vet hvilke selvangivelser som nå er borte, blir det ikke automatisk sendt ut nye eksemplarer.

Du som skatteyter har plikt til å etterlyse selvangivelsen dersom den ikke kommer frem, så det hjelper lite å skylde på at den brant opp hvis du ikke har ført opp den informasjonen du skal.

Elisabeth Gjølme

Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten.

Foto: Erik Burås / Posten Norge AS

- Ingen kan skylde på at den brant opp. I tillegg til at man selv er pliktig til å etterlyse den, så har vi nå gitt beskjed mange steder om hendelsen, presiserer Halvorsen.

Hun regner også med at de fleste allerede har sjekket den elektroniske versjonen av selvangivelsen.

Les også: Vi får tilbake 26 milliarder kroner

Mulig batterifeil

Posten opplyser til NRK.no at det var en postbil som brant opp på distribusjonsenheten deres før klokken 06.00 mandag morgen.

- Bilen inneholdt en del selvangivelser, men også noe annen post, sier Elisabeth Gjølme, kommunikasjonsdirektør i Posten.

Hun opplyser at brannen muligens skyldes en batterifeil, og at ingen kom til skade.

- Bilen ble helt nedbrent, og den ødelagte posten ble makulert av oss, avslutter hun.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.