Hopp til innhold

To buksestørrelser ned på fire uker

Følger du Yngvar Andersens treningsprogram, merker du raskt forandring på kroppen.

Yngvar Andersen og treningsplan

Skriv ut Yngvars treningsprogram og heng det på kjøleskapet.

Foto: NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


- Jeg er egentlig litt lei av alt motivasjonspratet. Det er ikke gøy å begynne å trene. Du må bare se på det som en jobb og gjøre det, sier trener Yngvar Andersen.

I januar hadde han ansvaret for å bringe livvidden ned på tre dvaske deltakere i tv-serien «To buksestørrelser ned». Og opplegget er like bra for andre sofagriser.

- Vi har laget en pakke som virker. Du trenger ikke tenke på hva eller hvordan, du skal bare gjøre som jeg sier, ler Yngvar.

Yngvars formel

Treningsopplegget går ut på at du gjennomfører tre skikkelige treningsøkter hver uke. I tillegg skal du få til en times hverdagsmosjon, som for eksempel gå til jobben, ta trappa eller følge barna til skolen.

De tre treningsøktene består av:

1 TIME STYRKE

Video Styrkeøvelser

1 TIME INTERVALLTRENING

Video Intervalltrening

1 TIME LANGKJØRING

Video Langkjøring

- Dersom du gjør styrkeøkta hjemme, anbefaler jeg sterkt at du deler den opp i to halvtimer. Gjør du den på treningsstudio, er det av praktiske årsaker best å ta en hel time når du først er der, råder Yngvar.

Hvis du har problemer med å få til hverdagsmosjonen ved siden av, kan du legge inn en times gåtur i tillegg til treningene.

Barn ingen unnskyldning

I tillegg til enkle kostholdsråd, skal det trenes tre ganger i uka i tillegg til «hverdagsmosjon».

- Mange, spesielt småbarnsforeldre, mener de ikke har tid til å trene. Men alle øktene er det fullt mulig å gjøre sammen med barn. Styrkeøkta kan du gjøre hjemme i stua, intervalløkta gjør du et sted ute hvor ungene kan springe fritt og leke, og langkjøringa kan du gjøre med barnevogn, oppfordrer han.

Han innrømmer at opplegget er tøft for utrente, men samtidig gjennomførbart.

- Her er hovedhensikten å få framgang fort. Vi lover tross alt at du skal gå ned to buksestørrelser.

LES OGSÅ:

En gang blir det gøy

Selv om Yngvar Andersen har trent hele livet og alltid får til minst tre økter i uka, gjør han det ikke alltid med glede.

- Det er ikke stas hele tida. Men det kan jeg garantere alle som begynner å trene: En gang i framtida blir det gøy å trene, sier Yngvar.

- Ikke hver gang og ikke hele tiden, men rett som det er. For noen tar det en uke, for andre flere måneder å få glede av treningen, men det vil komme, lover han.

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)