Normal

Finn ditt BMI-tall

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

BMI (Body Mass Index) er mye brukt som helseindikator når man ser på store grupper under ett. På individnivå er det mer komplisert.

Et høyt BMI-tall betyr ikke nødvendigvis at du er overvektig, og et lavt BMI-tall betyr ikke nødvendigvis at du er sunn. Bedre Puls-trener Yngvar Andersen lever for eksempel godt med en BMI på 30.

- Ikke stol blindt på BMI

Andre målemetoder kan være en vel så god indikator på kroppens tilstand som BMI. Ernæringsfysiolog Kirsti Bjerkan anbefaler midjeomkrets som en god pekepinn, eventuelt midje/høyde-forholdet.

Mer om andre målemetoder her

NB! Vær oppmerksom på at BMI-kalkulator ikke kan brukes uten omregningstabell for barn. Her får du vite mer om hvordan du regner ut BMI på barn .

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.