Hopp til innhold

Finn ditt BMI-tall

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

BMI (Body Mass Index) er mye brukt som helseindikator når man ser på store grupper under ett. På individnivå er det mer komplisert.

Et høyt BMI-tall betyr ikke nødvendigvis at du er overvektig, og et lavt BMI-tall betyr ikke nødvendigvis at du er sunn. Bedre Puls-trener Yngvar Andersen lever for eksempel godt med en BMI på 30.

- Ikke stol blindt på BMI

Andre målemetoder kan være en vel så god indikator på kroppens tilstand som BMI. Ernæringsfysiolog Kirsti Bjerkan anbefaler midjeomkrets som en god pekepinn, eventuelt midje/høyde-forholdet.

Mer om andre målemetoder her

NB! Vær oppmerksom på at BMI-kalkulator ikke kan brukes uten omregningstabell for barn. Her får du vite mer om hvordan du regner ut BMI på barn .

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)