Hopp til innhold

ZZ Top avlyser i Skånevik

Boogierockerne i ZZ Top var på vei til Skånevik. Men tragiske omstendigheter setter en stopper for det.

ZZ Top

Norgesaktuelle ZZ Top vil raskest mulig i studio og spille inn ny skive. Her fra Rockefeller i 2003.

Foto: K&U / K&U

Dusty Hill, zz top

Dusty Hill, her under en pokerturnering for kjendiser i Las Vegas i fjor, har blitt alvorlig syk.

Foto: DARRIN BUSH / AP

LES MER: ALT OM SOMMERENS FESTIVALER!

Den amerikanske trioen ZZ Top skal ha avlyst hele sin kommende europaturné, der de i Norge skulle spilt i Skånevik i juli. Årsak er at Dusty Hill er blitt syk og trenger strålebehandling og operasjon.

Ifølge Alf W. Christophersen i Skånevik Bluesfestival har Hill en svulst i hjernen og trenger strålebehandling øyeblikkelig og også operasjon.

- Vi er veldig lei oss

- ZZ Top har lovet å komme med en offisiell uttalelse om kanselleringene, men jeg føler meg rimelig sikker på at de ikke dukker opp. Vi er veldig lei oss på hans vegne, sier Christophersen til NTB.

Det har siden november i fjor versert rykter om avlysninger i blant annet Tyskland og Danmark. 11. mai skrev flere svenske og danske aviser at hele europaturneen i juni og juli var blitt avlyst.

På bandets offisielle hjemme- og MySpace-side er ikke noe om dette, og fansiden www.lowpft.com skriver at innsidekilder «direkte motsier» avlysningsryktene.

Bandet opptrådte sist 12. mai på VH1 sitt Rock Honors Show i Las Vegas, da ZZ Top sammen med Genesis, Heart og Ozzy Osbourne ble æret med hyllestopptredener.

Plateplaner

Det er ikke første gangen Dusty Hill sliter: Den skjeggete bassisten ble diagnostisert med hepatitt C i 2000 mens bandet var på europaturné, noe som førte til at 35 konserter ble innstilt for at Hill skulle sette i gang med behandling.

Nå har trioen turnert hjemme i USA siden 6. mars, og er ifølge en Billboard-artikkel lagt ut 14. mai helt klare for å gå i studio. Det er fire år siden ZZ Top leverte forrige album, men nå kan ikke Texas-skjeggrockerne vente med å gå i studio.

- Så raskt som vi kan skrive det, ta det opp og få til en platekontrakt, er bassist Dusty Hills tidsanslag overfor Billboard.

Plate og DVD

ZZ Top sa takk for seg til RCA i november i fjor, og har ikke noen ny avtale med et plateselskap. Men ideene til den nye platen, som følger etter «Mescalero»-utgivelsen fra 2003, er mange ifølge Billboard.

Det er også snakk om å gi ut en konsert-DVD, som vil være den første for ZZ Top i bandets nærmere 40 år lange karriere sammen.

Om det er mer som gjenstår?

- Ganske mye. Det bare fortsetter fremover og oppover. Vi ønsker bare å fortsette å lage den beste musikken vi kan, hver kveld vi kan, sier Hill.

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP
  • Forfatteren Paul Auster er død

    Forfatteren Paul Auster er død, 77 år gammel, melder New York Times.

    Den svært produktive forfatteren ble beskrevet som en «litterær superstjerne». Han ble kjent på 1980-tallet med sin postmodernistiske gjenopplivingen av noir-romanen.

    Forfatteren var for nordmenn mest kjent for New York-trilogien, «Moon Palace» og «Brooklyns dårskap». Bøkene kom ut i henholdsvis 1985-1987, 1989 og 2005. Auster skrev også dikt, essays og filmmanus, blant annet.

    Han døde i sitt hjem i Brooklyn, etter komplikasjoner i forbindelse med lungekreft.

    Auster giftet seg i 1981 med norskættede Siri Hustvedt, som også er forfatter. Paret har vært på flere turer til Norge og har også deltatt på Aschehougs hagefest sammen.

     Paul Auster fotografert i 2011. Han har grått hår, gredd tilbake, mørk frakk og skjorte. Han ser bestemt, men vennlig inn i kameraet.
    Foto: BOB STRONG / Reuters
  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.