Amy Winehouse med ny skive

Du trodde dopet hadde tatt overhånd? Neida. Winehouse gir ut ny plate i begynnelsen av 2011.

Amy Winehouse
Foto: SHAUN CURRY / AFP

– Det vil komme ut innen seks måneder. Det blir veldig likt mitt andre album der det mer jukeboksgreier, sa 26-åringen til den britiske gratisavisa Metro.

Winehouse slo igjennom stort i 2006 med plate nummer to, «Back to Black», som fikk fem Grammy-priser, men kreativiteten hennes tørket ut da hun fikk alvorlige problemer med narkotika.

Nå sier hun at hun har kontroll over livet sitt igjen og har funnet kjærligheten med en ny mann, skrekkfilmregissøren Reg Traviss.

Kulturstrøm

 • Filmkomponist skaper BMW-lyd

  Det tyske bilselskapet BMW lanserer sin nyeste elbil i dag, og denne gangen er en komponist med på laget. Hans Zimmer, som er en av verdens mest kjente filmmusikkomponister har nemlig designet lydbildet inne i bilen. Elbiler er nesten helt lydløse, og mange savner de lydene de er vant til. BMW-eiere får nå valgfri billyd laget av mannen bak musikken til blant annet «Løvenes Konge» og «Pirates of the Carribean».

  BMW
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Mariss Jansons er syk

  Oslo Filharmoniens tidligere sjefdirigent og en av verdens mest ettertraktede dirigenter avlyser alle sommerens planlagte konserter av helseårsaker. Jansons skulle blant annet ledet flere konserter under årets Salzburg Festival og under BBC Proms. Jansons (76) har også tidligere hatt utfordringer med helsa. (slippeddisc)

  Mariss Jansons
  Foto: Sigi Tischler / AP
 • Nytt festivalsamarbeid

  Nordlysfestivalen i Tromsø og samtidskunstfestivalen Ilios i Harstad inngår samarbeid. – En av grunnene er at det har blitt for dyrt å få orkestre og artister nordover til kun en festival, sier leder av Iliosfestivalen, Anders Eriksson.

  Sisu
  Foto: Martin Mortensen / NRK