Hopp til innhold

William vant MGPjr

William Høyem Ribe vant barnas store musikkfest med sang om tanker. Sangen ble skrevet mens han satt inne på rommet sitt i Røyken under pandemien.

William

William fra Asker har mange tanker i hodet. Det skrev han en sang om.

Foto: Hans Otto Bordvik /NRK

– Tusen takk, jeg har nesten ikke ord, sa årets vinner fra scenen da han forstod hva som hadde skjedd.

William Høyem Ribe opplevde det mange barn i Norge drømmer om. Han vant MGPjr.

Den nye stjerna stod på scenen i Telenor Arena med sangen «Tusen tanker» om alle tankene som flyr oppi hodet hele tiden.

Hva var det første du tenkte da du hørte at du var vinneren?

– Det kan ikke være sant! Det er helt sjukt! Jeg tror ikke jeg kommer til å sove i natt. Jeg tror jeg kommer til å ha tusen tanker i hodet, sier vinneren som kalte sangen sin nettopp «Tusen tanker.»

– Dette er skikkelig stort., sier han og legger til at på en skala fra 1 til 10 er dette 1000.

Han tror det er mange som har det som ham med tusen tanker i hodet. Tankene hans kan dreie seg om både ting han gleder seg til, men også ting han angrer på at han har gjort.

13-åringen fra Asker er allerede en erfaren gutt, til tross for sin unge alder. Han har spilt i musikaler, blant annet i rollen som Pinky i Kaptein Sabeltann.

Skrevet under pandemien

Sangen ble skrevet mens han satt inne på rommet sitt under pandemien.

– Jeg fikk ikke sove. Jeg hadde faktisk tusen tanker og da tenkte jeg at jeg kunne lage en sang om det, sier han.

13 åringen går i sjuende klasse på Midtbygda skole i Røyken. Og han forteller at mange av klassekameratene hans satt i salen under MGP junior finalen i Telenor arena.

Tror du mange unge har det som deg med tusen tanker?

– Ja, det tror jeg. Det var kanskje derfor så mange stemte på meg, sier William Høyem Ribe som har lyst til å satse videre på sangen.

Stor variasjon

De to andre finalistene som kom til superfinalen var søskenparet Lisa og Tobias med sangen «Akkurat passe» om når man egentlig er passe stor nok og kompisene Elend og Liam med sangen «Parasitt» om hvordan det føles å komme som fremmed til et nytt land.

Elem og Liam

Kompisene Elem og Liam koste seg under MGPjr-finalen.

Foto: Hans Otto Bordvik /NRK

Over 1000 sanger ble sendt inn til NRK i år – fra barn over hele Norge. 10 heldige vinnere fikk fremføre sin sang i Telenor Arena lørdag kveld.

Det var svært stor variasjon under barnas populære musikkfest i år. Både når det gjaldt musikksjangre, tematikk i tekstene og dialekter sangene ble fremført på. Nostalgi med tilbakeblikk og gjenhør med gamle MGPjr-sanger preget årets jubileumssending.

Lisa og Tobias

Søskenparet Lisa og Tobias på scenen i Telenor Arena.

Foto: Hans Otto Bordvik /NRK

Det er i år 20 år siden konkurransen ble arrangert for første gang. Og flere av de tidligere vinnerne var æresgjester.

Melodi Grand Prix Junior, offisielt MGPjr, er en norsk låtskriver- og sangkonkurranse for barn og unge fra 8 til 16 år med musikk som hobby.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.