Hopp til innhold

Vilde og Anna vant årets MGPjr

Vilde og Anna fra Nordfjordeid hyllet sin egen landsdel og tok til tårene da de vant MGPjr med sangen «Vestlandet».

Vilde Hjelle og Anna Naustdal fra Nordfjordeid vant konkurransen med sangen «Vestlandet». Her sammen med programlederne Nicolay Ramm og Ingrid Gjessing Linhave etter de vant.

13 år gamle Vilde Hjelle og 12-åringen Anna Naustadal stakk av med årets MGPjr-seier.

– Hele vestlandet griner nok nå, sa programleder Ingrid Gjessing Linhave da de entret scenen i Oslo Spektrum som ferske MGPjr-vinnere.

De to jentene klarte knapt å få fram et ord etter at de hadde blitt ropt opp som vinnere.

Begge jentene elsker å synge, og har deltatt på UKM flere gonger. De to møttes gjennom skiskyting, og i fjor opptrådde de for første gang sammen, med sangen «Vintersong» på UKM.

De 12 år gamle jentene Vilde og Anna på scenen

VESTLANDET: Vilde Hjelle og Anna Kristina Lillestøl Naustdal fra Nordfjordeid vant årets MGPjr.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I år kom det inn hele 1312 bidrag til MGPjr, nesten 600 flere enn i fjor.

Alle de ti finalistene har skrevet sangene sine selv, og det er et krav teksten er bokmål, nynorsk eller samisk.

MGPjr-sangen om Vestlandet er det Vilde Hjelle som har skrevet, og teksten som hyller den naturskjønne landsdelen ble skrevet i bilen på vei over Strynefjellet.

De to jentene møttes gjennom skiskyting, og siden de begge elsker å synge, gjør de det ofte sammen. Vilde Hjelle har spilt piano siden hun var syv år, og hadde vært med i UKM tre ganger før MGPjr.

vilde og anna på scenen

RØRT TIL TÅRER: Vilde og Anna ble overveldet da de ble ropt opp som vinnere lørdag kveld i Oslo Spektrum.

Foto: NRK

Flere vinnere har kommet langt

Thea Floer Kulseng vant MGPjr i fjor. Siden hun gikk av med seieren har hun vært på både jule- og sommerturne, i tillegg til mange andre konserter. Hun har også varmet opp for idolet Isac Elliot.

De mest kjente vinnerne av MGPjr er Marcus & Martinus, Agnete Johnsen, Sval Rosenløw Eeg og årets programleder, Nicolay Ramm, som utgjorde en del av duoen To små karer i 2002.

Billetter til finalen til Melodi Grand Prix junior ble lagt ut 1. september og ble utsolgt på under ett minutt. Det var flere kjente fjes i salen, blant annet kulturminister Linda Hofstad Helleland (H):

Laster Twitter-innhold

SVs Bård Vegar Solhjell var også på plass:

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.