NRK Meny
Normal

Vilde og Anna vant årets MGPjr

Vilde og Anna fra Nordfjordeid hyllet sin egen landsdel og tok til tårene da de vant MGPjr med sangen «Vestlandet».

Vilde Hjelle og Anna Naustdal fra Nordfjordeid vant konkurransen med sangen «Vestlandet». Her sammen med programlederne Nicolay Ramm og Ingrid Gjessing Linhave etter de vant.

13 år gamle Vilde Hjelle og 12-åringen Anna Naustadal stakk av med årets MGPjr-seier.

– Hele vestlandet griner nok nå, sa programleder Ingrid Gjessing Linhave da de entret scenen i Oslo Spektrum som ferske MGPjr-vinnere.

De to jentene klarte knapt å få fram et ord etter at de hadde blitt ropt opp som vinnere.

Begge jentene elsker å synge, og har deltatt på UKM flere gonger. De to møttes gjennom skiskyting, og i fjor opptrådde de for første gang sammen, med sangen «Vintersong» på UKM.

De 12 år gamle jentene Vilde og Anna på scenen

VESTLANDET: Vilde Hjelle og Anna Kristina Lillestøl Naustdal fra Nordfjordeid vant årets MGPjr.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I år kom det inn hele 1312 bidrag til MGPjr, nesten 600 flere enn i fjor.

Alle de ti finalistene har skrevet sangene sine selv, og det er et krav teksten er bokmål, nynorsk eller samisk.

MGPjr-sangen om Vestlandet er det Vilde Hjelle som har skrevet, og teksten som hyller den naturskjønne landsdelen ble skrevet i bilen på vei over Strynefjellet.

De to jentene møttes gjennom skiskyting, og siden de begge elsker å synge, gjør de det ofte sammen. Vilde Hjelle har spilt piano siden hun var syv år, og hadde vært med i UKM tre ganger før MGPjr.

vilde og anna på scenen

RØRT TIL TÅRER: Vilde og Anna ble overveldet da de ble ropt opp som vinnere lørdag kveld i Oslo Spektrum.

Foto: NRK

Flere vinnere har kommet langt

Thea Floer Kulseng vant MGPjr i fjor. Siden hun gikk av med seieren har hun vært på både jule- og sommerturne, i tillegg til mange andre konserter. Hun har også varmet opp for idolet Isac Elliot.

De mest kjente vinnerne av MGPjr er Marcus & Martinus, Agnete Johnsen, Sval Rosenløw Eeg og årets programleder, Nicolay Ramm, som utgjorde en del av duoen To små karer i 2002.

Billetter til finalen til Melodi Grand Prix junior ble lagt ut 1. september og ble utsolgt på under ett minutt. Det var flere kjente fjes i salen, blant annet kulturminister Linda Hofstad Helleland (H):

Laster Twitter-innhold

SVs Bård Vegar Solhjell var også på plass:

Laster Instagram-innhold
Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters