Vilde og Anna vant årets MGPjr

Vilde og Anna fra Nordfjordeid hyllet sin egen landsdel og tok til tårene da de vant MGPjr med sangen «Vestlandet».

Vilde Hjelle og Anna Naustdal fra Nordfjordeid vant konkurransen med sangen «Vestlandet». Her sammen med programlederne Nicolay Ramm og Ingrid Gjessing Linhave etter de vant.

13 år gamle Vilde Hjelle og 12-åringen Anna Naustadal stakk av med årets MGPjr-seier.

– Hele vestlandet griner nok nå, sa programleder Ingrid Gjessing Linhave da de entret scenen i Oslo Spektrum som ferske MGPjr-vinnere.

De to jentene klarte knapt å få fram et ord etter at de hadde blitt ropt opp som vinnere.

Begge jentene elsker å synge, og har deltatt på UKM flere gonger. De to møttes gjennom skiskyting, og i fjor opptrådde de for første gang sammen, med sangen «Vintersong» på UKM.

De 12 år gamle jentene Vilde og Anna på scenen

VESTLANDET: Vilde Hjelle og Anna Kristina Lillestøl Naustdal fra Nordfjordeid vant årets MGPjr.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

I år kom det inn hele 1312 bidrag til MGPjr, nesten 600 flere enn i fjor.

Alle de ti finalistene har skrevet sangene sine selv, og det er et krav teksten er bokmål, nynorsk eller samisk.

MGPjr-sangen om Vestlandet er det Vilde Hjelle som har skrevet, og teksten som hyller den naturskjønne landsdelen ble skrevet i bilen på vei over Strynefjellet.

De to jentene møttes gjennom skiskyting, og siden de begge elsker å synge, gjør de det ofte sammen. Vilde Hjelle har spilt piano siden hun var syv år, og hadde vært med i UKM tre ganger før MGPjr.

vilde og anna på scenen

RØRT TIL TÅRER: Vilde og Anna ble overveldet da de ble ropt opp som vinnere lørdag kveld i Oslo Spektrum.

Foto: NRK

Flere vinnere har kommet langt

Thea Floer Kulseng vant MGPjr i fjor. Siden hun gikk av med seieren har hun vært på både jule- og sommerturne, i tillegg til mange andre konserter. Hun har også varmet opp for idolet Isac Elliot.

De mest kjente vinnerne av MGPjr er Marcus & Martinus, Agnete Johnsen, Sval Rosenløw Eeg og årets programleder, Nicolay Ramm, som utgjorde en del av duoen To små karer i 2002.

Billetter til finalen til Melodi Grand Prix junior ble lagt ut 1. september og ble utsolgt på under ett minutt. Det var flere kjente fjes i salen, blant annet kulturminister Linda Hofstad Helleland (H):

Laster Twitter-innhold

SVs Bård Vegar Solhjell var også på plass:

View this post on Instagram

Klar for #mgpjr i #oslospektrum

A post shared by Bård Vegar Solhjell (@bardvegar) on

Laster Twitter-innhold

Kulturstrøm

 • Klassisk musikk økte mest i 2018

  Streaming av klassisk musikk økte med 10,2 prosent i 2018, sammenlignet med året før. For samtlige andre musikksjangere var økningen på 5,7 prosent. Det viser nye tall fra plateindustrien, skriver BBC. Det er artister som sangerne Andrea Bocelli og Katherine Jenkins, cellisten Sheku Kanneh-Mason og pianisten pianist Ludovico Einaudi som trekker lyttere. Samtidig økte salget av CD-er med klassisk musikk med 6,9 prosent.

  Bocelli
  Foto: Marie Peyre / NRK
 • Beskylder R. Kelly for trusler

  Et av R. Kellys påstoffe ofre sier til CNN at rapperen har truet henne, etter å ha deltatt i dokumentarserien «Surviving R. Kelly». I programmet snakker den nå 21 år gamle kvinnen Faith Rodgers (bildet) om en hendelse i fjor. I 2018 gikk Rodgers til sak mot Kelly, der hun beskyldte rapperen for å skjenket henne alkohol, overfalt henne, og påført henne en seksuelt overførbar sykdom. Nå hevder hun å ha mottatt trusler i et brev, der Kelly truer med å sverte ryktet hennes. I en e-post til CNN svarer Kellys advokat at brevet ikke kommer fra Kelly.

  Faith Rodgers
  Foto: JEENAH MOON / Reuters
 • Facebook vil støtte nyhetene

  Facebook skal investere i nyhetsbransjen. 300 millioner dollar settes av til å støtte ulike prosjekter innen nyhetsmediene, opplyser selskapet i en pressemelding. I løpet av tre år skal selskapet investere 300 millioner dollar i nyhetsprogrammer, partnere og innhold, ifølge CNN. Noe av midlene skal gå direkte til organisasjoner som medieorganisasjonen Pulitzer Center og Report for America, som jobber for bedre dekning av lokale nyheter. (NTB)