NRK Meny
Normal

– Jeg er kjempemisunnelig på de nominerte

Lørdag kveld skal Vidar Magnussen lede Komiprisen for andre år på rad. Selv skulle han egentlig ønske han satt i salen med de nominerte.

Vidar Magnussen

TIMER IGJEN: Programleder Vidar Magnussen under kveldens generalprøve.

Foto: NRK

Vi møter seremonimester Vidar Magnussen under generalprøvene til kveldens Komiprisen-utdeling på Latter i Oslo.

I kveld skal han og resten av Humor-Norge feire seg selv og dele ut priser i elleve kategorier. Nå må alt sitte perfekt før dørene åpner om få timer.

Komiprisen 2015: Tusvik & Tønne er Årets morsomste

– For min del er dette det spennende andrealbumet, sier programlederen, som i år leder prisutdelingen for andre gang på rad.

– Unner dem det, men meg selv mest

Den populære komikeren og skuespilleren skulle imidlertid gjerne sett at han kunne sittet i salen som nominert.

– Jeg er kjempemisunnelig. Sur, skuffet og dypt såret. Jeg unner dem selvsagt det, men jeg unner meg selv mest, sier Magnussen.

Med få timer igjen før det braker løs for alvor, er han for øyeblikket mest bekymret for egne kroppsfunksjoner.

– Jeg er redd for å svette for mye.

– Har dere ikke hjelpemidler for den slags?

– Jeg tror ikke på dem. Noen tror ikke på vaksiner, jeg tror ikke på håndklær, sier komikeren, før han haster tilbake til prøvene.

Publikum stemmer frem årets morsomste

Som tidligere år skal også publikum kåre vinneren av den kanskje gjeveste prisen, Årets morsomste.

Du kan selv være med og stemme frem prisen underveis i sendingen ved å sende tallet for din favoritt til 1987 (tjenesten koster én krone per stemme).

Morsomhetene sendes på NRK1 og NRK TV fra 20.55 og utover. Følg sendingen og se alle de nominerte og vinnerne her.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK