Hopp til innhold

Vestly-senter uten sponsorer

Det planlagte Anne-Cath. Vestly-senteret på Norsk Folkemuseum i Oslo blir utsatt i minst ett år.

Anne Cath. Vestly

Hele Norges mormor, Anne Cath. Vestly, døde natt til mandag.

Foto: Ole Kaland / NRK

Etter planen skulle senteret om den kjære barnebokforfatteren åpne i 2010, men nå svikter sponorene senteret.

Les om senteret her: Norge får Vestly-senter

Sendte brev til Giske

Bare noen dager etter den kjære barnebokforfatteren døde sendte Norsk Folkemuseum et brev til kulturministeren og ba om pengene som skal til for å bygge ferdig Anne-Cath. Vestly-senteret på Bygdø.

Les også: Anne-Cath. Vestly er død

Les også: - Skrev seg inn i hjertene våre

Les også: - Mer enn bare mormor

Gylne øyeblikk: Gjenopplev Anne-Cath. Vestly

Da finanskrisen kom ble museet stående uten penger, men med et forprosjekt som de mener er nok til å utløse regjeringens finanskrisemidler til sysselsettingstiltak. Til tross for at kulturministeren har signalisert at det nå er tid for å støtte museer med slike midler, tror ikke Trond Giske at Norsk Folkemuseum har kommet langt nok til at han kan forløse et Vestly-senter.

- Dette må komme på litt lenger sikt fordi det krever en del forberedelser og planlegging hvis et slikt senter skal realiseres, sier Giske til NRK.

Mangler 40 milllioner

Nå som Norsk Folkemuseums sponsorer har trukket seg mangler senteret 40 millioner kroner.

- Med den finansielle krisen er det vanskelig å skaffe disse pengene, men vi er optimistiske, sier konservator Erika Scott.

Det kan gå lang til før barn og voksne får komme inn i Anne-Cath. Vestlys verden på Bygdøy. Museet håper at de kan åpne dørene til senteret i 2011, ett år etter planen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.