NRK Meny
Normal

Verdens beste SFO er tilbake: – Vi er litt rampete i virkeligheten også

Rampegjengen fra «Verdens beste SFO» er tilbake på skjermen i påsken. Skuespillerne innrømmer å være litt rampete også i virkeligheten.

Video Verdens beste SFO

Verdens beste SFO er tilbake med start på lørdag. Åtte episoder skal vises i påsken.

Humorserien «Verdens beste SFO» ble en stor suksess på tv, og nett med rekordmange treff sist sesong. På lørdag er gjengen tilbake med flere smil og skøyerstreker – og ikke minst må de ordne opp når de voksne lager problemer.

Litt rampete også i virkeligheten

De unge skuespillerne møtes over en Pizza på Peppes, for å se de første episodene av de nye «Verdens beste SFO» sammen. Alle er spente på de åtte nye episodene og reaksjonene som vil komme fra folk de kjenner i etterkant.

– Da serien ble sendt var det mange som kjente oss igjen, snakket til oss og fulgte etter oss på gata, sier de unge skuespillerne. Alle drømmer om å jobbe som skuespillere i fremtiden.

– Det har vært så gøy, sier de. Mellom taco og pizzaspising kommer det frem at de nok er litt rampete også privat. En av dem har til og med tømt honning i sokkene på en som fortjente det. Hvem av dem får du kanskje vite om du leser videre.

– Enda morsommere denne gangen

Jonas Abdulbasid Harun, Sole Heyerdahl og Iben Vagle

Jonas Abdulbasid Harun, Sole Heyerdahl og Iben Vagle spiser seg gjennom en ny episode av Verdens beste SFO.

Foto: Tonje Bergmo / NRK

Både klomsete Sofus (Jonas Abdulbasid Harun) og Johanne, som elsker å mekke (Iben Vagle) kjenner vi fra sist gang serien ble sendt. Også Norah (Anna Celine Bredal), som har litt lett for å skrøne og Yosef (Luca Thompson), som legger smarte planer er med i sesong 2.

– Jeg synes serien er blitt enda morsommere denne gangen, sier Iben Vagle, som i en av scenene ble heist opp i toppen av flaggstanga helt på ordentlig.

– Det gjorde litt vondt, de selene gnagde. Men jeg lo veldig mye, sier hun.

Ny gutt i gjengen

Video De voksne i Verdens beste SFO

De voksne roter det til for seg selv i Verdens beste SFO.

I de nye episodene har Nico flyttet ut av byen, men barna får en ny gutt i gjengen: Alex (Sole Heyerdahl) har lomma full av skøyerstreker og et smil på lur. Han sier det har vært veldig gøy å være med på innspillingene.

– Jeg blir litt flau når jeg ser meg selv på tv, og jeg gruer meg litt til kanskje å bli gjenkjent på gata, sier Sole Heyerdahl.

Han har sklidd rett inn i SFO-gjengen, som en tendens til å vikle seg inn i situasjoner de ikke aner hvordan de skal komme seg ut av. Dagene blir aldri like på SFO.

– Jeg synes det er skikkelig kult å være på tv, men noen episoder er pinlige. For eksempel måtte vi stå ute i underbuksa en gang. Det var flaut, sier Vagle.

Er de sånn i virkeligheten?

Verdens beste SFO

De er tilbake! Åtte nye episoder med humorserien «Verdens beste SFO» skal vises i påsken. Og det starter på lørdag.

Foto: Nordisk Film

Selv om de innrømmer å være rampete også i virkeligheten, er de litt uenige om de ligner på karakterene de spiller også i virkeligheten.

– Jeg visste ikke engang hva en skiftnøkkel var da jeg begynte, sier Iben Vagle, alias Johanne. Men, hun har lært mye om verktøy under innspillingen.

Jonas Abdulbasid Harun, eller Sofus som han heter i serien, innrømmer at han faktisk er ganske klossete, og at han faktisk blir ertet litt for det. Iben Vagle tar ham i forsvar:

– De er bare misunnelige på deg, sier hun.

Blir gjenkjent på gata

Begge kan fortelle at de ble gjenkjent på gata etter første sesong i serien.

– Først hvisker og tisker de, så kommer de kanskje bort og spør om det er jeg som spiller Sofus. Jeg svarer ja, de ler, og så forsvinner de, sier Harun og ler.

De forteller også at de kranglet ganske mye i begynnelsen, da de ikke kjente hverandre, men at nå går det mye bedre. Og så innrømmer de at de er litt rampete også i virkeligheten. Men, hvem som helte honning i noens sokk får bli en hemmelighet. Noe privatliv skal de jo ha også.

Verdens beste SFO, sesong 2, sendes i åtte episoder på NRK fra lørdag 31. mars klokken 10.00.

Kulturstrøm

 • Undervannskonsert på Festspillene

  Danske Aquasonic har åpningsforestillingen under Festspillene i Harstad lørdag kveld. De spiller under vann i fem store akvarium med spesiallagde instrumenter. – Det er krevende, og vi må holde pusten lenge, sier Laila Skovmand, i Aquasonic.

  Aquasonic Festspillene
  Foto: Nils Mehren / NRK
 • Rihanna og Mars rundet milliarden

  Rihanna og Bruno Mars har sist uke begge nådd den «magiske» milliardgrensen på YouTube, med sine respektive videoer til låtene «Work» og "24k Magic», skriver Billboard. Dermed er Rihanna en av de tre kvinnelige artistene med flest milliardvideoer: Hun, Katy Perry og Nicki Minaj har hver fire stykker. Bruno Mars er med " 24k Magic » på sin femte, etter tilsvarende suksess for «Uptown Funk», der han gjestet hos Mark Ronson, samt «That's What I Like», «The Lazy Song» og «Just the Way You Are» (NTB)

  Bruno Mars
  Foto: Lucas Jackson / Reuters