Hopp til innhold

Velsigner muslimske homo-ekteskap

Imam Daayiee Abdullah er ikke som andre religiøse ledere innen islam. Amerikaneren er nemlig en av verdens få homofile imamer.

Imam Daayiee Abdullah er gjest i sesongens siste Radio Migrapolis

Programleder Carolina Maira Johansen mener imam Daayiee Abdullah er en religiøs leder for framtida.

Foto: Else Karine Archer / NRK

- Det er ikke noe problem å være homofil og muslim, sier Daayiee Abdullah. Men å leve ut det som i vesten kjent som "homofil livstil", dvs fri sex og mengder av alkohol, er ikke greit. Fordi det er forbudt innenfor islam.

Den frittalende og rause amerikanske imamen er i Oslo i forbindelse med arrangementet Skeive Dager. Du hører ham i sesongens siste Radio Migrapolis, søndag 22. juni.

Livvakt

Han trenger ikke livvakt selv om standpunktene hans kan provosere mange. - Loven er min "bodyguard", sier han nøkternt. Hvis loven beskytter meg, hvem har jeg da å frykte?

-Du har vært i Norge før og møtt religiøse ledere her. Hvilket inntrykk har du av hvordan muslimene behandler homofile blant sine egne her?

- Det er rom for forbedringer, sier Daayiee Abdullah diplomatisk. Med tanke på forståelsen av homofile generelt og for homofile muslimer spesielt. De muslimske organisasjonene må skjønne at det er mange måter å tolke Koranen på.

Viktig ekteskapslov

Imam Daayiee Abdullah
Foto: Else Karine Archer / NRK

Imam Daayiee Abdullah mener den nye ekteskapsloven som nettopp er vedtatt i Norge er viktig. Det er en mulighet for mennesker til å forplikte seg overfor hverandre. Han mener forholdet vil vare lenger med Guds velsignelse.

Men norske, homofile muslimer behøver ikke dra til USA for å ekteskapet velsignet av Daayiee Abdullah. - Nei, invitér meg heller tilbake hit, det vil være en glede for meg å velsigne dem. Gjerne mange også!

Hør Radio Migrapolis på P2 søndag kl 1330

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters