Hopp til innhold

Vatikanet tilgir John Lennon

Etter 42 år har Vatikanet endelig tilgitt legenden.

John Lennon i 1966

John Lennon i 1966.

Foto: AP

Vatikanets avis L'Osservatore Romano tilgir i dag John Lennons uttalelse om "Beatles var større enn Jesus".

John Lennon (t.h.) sammen med George Harrison i 1966.

John Lennon (t.h.) sammen med George Harrison på en pressekonferanse i Chicago 12. august 1966 der han ba om unnskylding for 'større enn Jesus'-uttalelsen.

Foto: AP

Avisen kaller uttalelsen "skryt" fra en ung mann som slet med å håndtere sin plutselige kjendisstatus.

- Kristendommen vil gå. Den vil forsvinne og synke... Vi er mer populære enn Jesus nå, sa John Lennon i et avisintervju i 1966 og skapte raseri blant kristne, særlig i USA.

Lennon beklaget selv uttalelsen kort tid etter, men da var allerede stemningen hisset opp.

- Uttalelsen til John Lennon, som utløste dyp indignasjon særlig i USA, høres etter mange år bare ut som "skryt" fra en ung engelskmann som sto overfor uventet suksess etter å ha vokst opp med legendene fra Elvis og rock and roll, skriver L'Osservatore Romano.

40 år siden "The White Album"

Gibson SG-gitaren John Lennon brukte under innspillingen av "The White Album".

Gibson SG-gitaren John Lennon brukte under innspillingen av 'The White Album'. Den ble solgt på auksjon hos Christie's 19. november 2004.

Foto: ALESSANDRO ABBONIZIO / AFP

Tilgivelsen kommer i en artikkel som avisen skriver i forbindelse med at det 22. november er 40 år siden utgivelsen av "The White Album" - Det Hvite Albumet.

Dobbelt-LPen inneholdt sanger som "Back in the USSR", "Ob-la-di, Ob-la-da" og "Dear Prudence".

Les om alle sangene på "The White Album" her.

Artikkelen i L'Osservatore Romano hyller ellers Beatles og 40-årsjubilanten.

- Fakta er at 38 år etter at de gikk fra hverandre har Lennon-McCartney-sangene vist at de har en ekstraordinær motstandskraft mot tiden og er blitt en inspirasjonskilde for mer enn en generasjon popmusikere, står det i artikkelen.

Kulturstrøm

  • Endrar på Taylor Swift-billettar i Sverige

    Ticketmaster gjer endringar på billettane som er selde til konsertane Taylor Swift skal halde i Stockholm neste veke, melder Expressen.

    Dei rundt 200.000 selde billettane var personlege. Det vil seie at den som kjøpte billettane, også var den som måtte bruke dei i dåra.

    Ordninga fekk kritikk, og no har Ticketmaster snudd.

    – Arrangøren har fjerna den tidlegare regelen for å gjere det enklare for fansen å bruke billettane sine, skriv dei ein e-post til kjøparane.

    Taylor Swift opptrer i en rosa paljettdrakt på Monumental stadium på Eras Tour-konserten i Buenos Aires i Argentina i november i 2023.
    Foto: Natacha Pisarenko / AP
  • Det kan bli streik under filmfestivalen i Cannes

    Ei veke før filmfestivalen i Cannes startar, kan det bli streik i filmbyen, skriv NTB,

    Rundt 100 personar, blant dei kinomaskinistar, billettseljarar og pressekontaktar, protesterer mot lønns- og arbeidsvilkår.

    Dei seier at dei ikkje ønsker å sette festivalen i fare, men få merksemd rundt spørsmål dei har prøvd å løfte fram i lang tid.