Vask hunden din til jul

Akkurat som oss mennesker, liker våre firbente venner å være rene og fine til jul. Derfor er førjulstida høysesong hos hundesalongene.

Hundevask
Foto: NRK

Puddelen Thea fikk sitt årlige julestell av matmor, hundefrisør Heidi Markhus, i Frokost-TV torsdag. Først ble Thea vasket med en spesialshampoo for lyse hunder. Deretter ble det meste av vannet blåst bort med trykkluft, før hun ble helt tørr ved hjelp føner. Først etter en times tid med herlig bad, tørking og greing, var hun klar for klipp.

Ujålete klipp

- Jeg velger å gi Thea en ikke alt for jålete klipp, forklarte Heidi Markhus, mens hun trimmet overgangene med frisørsaks.

- Puddelen er opprinnelig en vannapporterende jakthund, så den klassiske klippefasongen fikk den i sin tid av praktiske grunner. Når de skulle svømme etter jaktbyttet i vannet, ble de rett og slett for tunge med all pelsen, forklarer Markhus.

Hunder digger massasje

Etter ferdig klipp ble Theas behandling avrundet med massasje.

- Hunder blir stive og ømme i musklene som oss mennesker, så dette er like nødvendig og deilig for dem, avslutter Heidi Markhus, og får takknemlige blikk fra en nystriglet og julefin puddel.

Snakker om å være i hundehimmelen!

Kulturstrøm

  • – Oppriktig og personlig portrett

    – Et fengende rot av en dokumentarfilm, skriver Filmpolitiet i anmeldelsen av «MATANGI / MAYA / M.I.A.». Filmen forteller historien om hvordan artisten Maya ble rapper og popstjerne. Hun er immigrant fra Sri Lanka og datter av en sentral skikkelse i den tamilske motstandsbevegelsen. Det har gitt henne drivstoff i karrieren i den kommersielle popbransjen, skriver anmelder Sigurd Vik.

    Artisten Maya
    Foto: Another World Entertainment
  • Norske 3D-klær først i verden

    Den norske digitale kleskolleksjonen «Neo-Ex» er de første klærne som kun kan brukes digitalt. – Vi ønsker å utforske hvordan mote kan eksistere i den digitale fremtiden, sier Ingeline Gjelsnes, markedssjef i Carlings til Melk & Honning. Alle inntektene fra den digitale kolleksjonen går til den veldedige stiftelsen WaterAid for å rette søkelyset på det store vannforbruket i moteindustrien.