NRK Meny
Normal

Vask hunden din til jul

Akkurat som oss mennesker, liker våre firbente venner å være rene og fine til jul. Derfor er førjulstida høysesong hos hundesalongene.

Hundevask
Foto: NRK

Puddelen Thea fikk sitt årlige julestell av matmor, hundefrisør Heidi Markhus, i Frokost-TV torsdag. Først ble Thea vasket med en spesialshampoo for lyse hunder. Deretter ble det meste av vannet blåst bort med trykkluft, før hun ble helt tørr ved hjelp føner. Først etter en times tid med herlig bad, tørking og greing, var hun klar for klipp.

Ujålete klipp

- Jeg velger å gi Thea en ikke alt for jålete klipp, forklarte Heidi Markhus, mens hun trimmet overgangene med frisørsaks.

- Puddelen er opprinnelig en vannapporterende jakthund, så den klassiske klippefasongen fikk den i sin tid av praktiske grunner. Når de skulle svømme etter jaktbyttet i vannet, ble de rett og slett for tunge med all pelsen, forklarer Markhus.

Hunder digger massasje

Etter ferdig klipp ble Theas behandling avrundet med massasje.

- Hunder blir stive og ømme i musklene som oss mennesker, så dette er like nødvendig og deilig for dem, avslutter Heidi Markhus, og får takknemlige blikk fra en nystriglet og julefin puddel.

Snakker om å være i hundehimmelen!

Kulturstrøm