Dette trenger du:
350 g mørk sjokolade
350 g smør
6 egg
5 dl sukker
1 dl hvetemel
6 dl valnøtter, grov hakket
2 dobbel daim, hakket
Slik gjør du:
Smelt sammen sjokolade og smør.
Visp egg og sukker i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Bland inn sjokoladen og sikt i melet. Tilsett de hakkede valnøttene og hell røren i en liten langpanne,
ca 20 x 30 cm, som er dekket med bakepapir. Strø over hakket daim og stek kaken ved 170 grader i ca. 45 minutter. Sjekk om kaken er klar med en kakepinne. Frisk frukt og bær, sorbet eller myk pisket krem smaker godt til.
Tips:
Bak kaken dagen i forveien så den får "satt seg".
Bytt ut valnøtter med pekannøtter.
Kokke-Lise :-)
Kokke-Lises lager valnøtt og sjokoladekake med daim. Mmmmm! (Foto: Nrk)