Hopp til innhold

Usynlige krefter

Tromme for å "rense" hus, hender som renner over av varme og innredning med positiv energiflyt. Noen mennesker velger alternative løsninger for å hjelpe seg selv eller andre til å få et bedre liv.

Sjaman Heidi Persdatter Greiner Haaker bruker tromme aktivt i jobben.
Foto: Arne Raanaas / NRK

Heidi Persdatter Greiner Haaker er same bosatt i Oslo. Hvis du havner ved siden av henne på trikken vil du sannsynligvis ikke legge merke til at det er noe spesielt med henne.

Heidi Persdatter Greiner Haaker og reporter Rajan Chelliah
Foto: Arne Raanaas / NRK

For Heidi er det annerledes. Hun vil snart kjenne energien din, der dere sitter side om side. Kanskje hun merker at du sliter med en vond skulder. Eller at du er forelska. Hun blir rett og slett et speilbbilde av den hun sitter ved siden av.

Mareritt i avisen

For Heidi er nemlig sjaman. Hun var 19 år da hun merket at hun hadde spesielle evner. Hun kunne ha grusomme drømmer om barnedrap og voldtekter. Hun var ofte et av ofrene. I motsetning til andre som har vanlige mareritt kunne hun lese om det i avisa dagen etter.

Hun ville bli sjaman for å kunne finne en av og på-knapp. Det ble slitsomt med ulike energier i kroppen hele tiden.

Nå hjelper hun blant annet folk med å bli kvitt brysomme "ånder" som ikke vil forlate gamle hus. Hun sier hun renser huset. - Jeg kan ikke bevise noe, annet enn at huseierne kan kjenne at det er godt å komme tilbake etter at jeg har vært der, sier hun.

Vann fra hendene

Susanne Ertsland Tønnessen, har varme hender. Det oppdaget hun for 3 år siden da hun følte hun hadde stagnert i livet og ringte en numerolog for å få hjelp.

Numerologen sa mye om livet hennes som Susanne følte stemte. I tillegg fikk hun vite at hun var en naturlig healer med enorme krefter i hendene.

SE KLIPP

Dette var en spesiell beskjed å få for den 27 år gamle markedssjefen i et firma i oljebransjen. - Dagen etter begynte hendene mine å brenne, forteller Susanne. Hun kunne ikke holde dem inntil kroppen fordi det var så varmt. Da det begynte å renne vann fra hendene ble hun redd.

Hun skjønner at andre synes det er sprøtt, det synes hun selv også. - Her kommer jeg med "the spooky hands", fleiper hun.

Nå helbreder folk på fritiden, hun kan gjøre det på telefonen også. Hun kan kjenne smerten fra folk i sin egen kropp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Susanne Ertsland Tønnessen helbredet onkelen over telefon.
Foto: Brede Røsjø / NRK

Onkelen hennes hadde hatt problemer med store smerter i en skulder i flere år. Meget motvillig ringte han Susanne da han hørte at hun hadde oppdaget nye evner. Susanne helbredet ham rett og slett på telefonen. Hun ba ham løfte og strekke armen og siden har han ikke hatt vondt.

Nå er det bare pappaen sin hun må overbevise om at hun har helt spesielle evner.

Feng shui

Visste du at den store knausen du har rett ved huset kanskje kan hindre deg i livet ditt? Vel, Nina Wolther vil kunne fortelle deg det. Hun lever av å hjelpe folk med å innrede husene sine og rette på omgivelsene etter prinsipper i feng shui.

- Feng shui er kunsten å balansere en positiv energiflyt for å skape god helse, harmoni og velstand, sier Nina.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nina Wolther
Foto: NRK

Prinsippene er hentet fra den mange tusen år gamle kinesiske filosofien om yin (feminin energi) og yang (maskulin energi).

Selv ønsket hun å finne en ny vei i livet da hun satt nyskilt i et flott designerhjem og var ulykkelig. Hun hadde jobbet som designer og makeup-artist. Da hun fant feng shui kjente hun at alt stemte.

- Ikke sitt med ryggen mot en åpen dør, sier Nina når hun sjekker reporter Edib Babics arbeidspult. Vi trenger beskyttelse i form av en vegg i ryggen.

Se Migrapolis onsdag kl 22.30 på NRK 1

Kulturstrøm

  • Den nasjonale Ibsenprisen tildelt Monica Isakstuen

    Årets Ibsenpris tildeles Monica Isakstuen for stykket «Dette er ikke oss». Stykket hadde urpremiere på Den Nationale Scene 26. januar 2022.

    I sin begrunnelse skriver juryen: «Teksten maner fram en uvanlig familiedynamikk med overraskende dramaturgiske vendinger, som likevel oppleves gjenkjennelige og relevante.»

    Ibsenprisen går årlig ut til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår.

    Selve prisen er på 150.000 kroner og en statuett av Nina Sundbye. Prisen ble første gang delt ut i 1986.