NRK Meny

Unik Nerdrum-samling vises fram

Den pensjonerte galleristen Trond Olsen har samlet på trykk av Odd Nerdrum gjennom 40 år. Det har blitt 77 bilder, som utgjør en fullstendig samling av Nerdrums grafiske produksjon, men unntak av to bilder. Nå viser Olsen dem fram i Lychepaviljongen i Drammen. Lederen for Drammen kunstforening Harald Gautneb betegner samlingen som enestående i sitt slag i verden.

Trond Olsen ser på samlinga si av trykk frå Odd Nerdrum
Foto: Marie Grensbråten Lorvik / NRK

Kulturstrøm

 • Shakira trekker tilbake turné-merch

  I forbindelse med Shakiras siste turné har blant annet er gullhalsbånd blitt lagt ut for salg på artistens hjemmeside. Halsbåndet ble først lagt merke til av tyske Bento, som påpekte likhetene mellom smykket og det nazistiske symbolet «Black Sun» – et symbol som nå er forbudt i Tyskland, skriver People. Live Nation forklarer at halsbåndet er inspirert av et pre-columbiansk symbol, og ber om unnskyldning for den utilsiktede likheten med nazisymbolet. Smykket er nå fjernet fra kolleksjonen, skriver Gaffa.

  Laster Twitter-innhold
 • Spiller mannen bak Elton John

  Jamie Bell er klar til å spille mannen som har skrevet de fleste av Elton Johns låttekster gjennom 50 år, men er ukjent for de fleste.

  Bernie Taupin har jobbet med Elton John på totalt 30 album, etter at de to møttes tilfeldig da de svarte på samme annonse etter nye låtskrivere i 1967. Ingen av dem fikk jobben, men møtet ble til et langvarig samarbeid som resulterte i flere hitlåter – inklusive Rocket Man, som også er filmens navn. Den har premiere 17. mai 2019, melder Gaffa.

  2017 Hollywood Film Awards - Arrivals
  Foto: Jordan Strauss / AP