NRK Meny
Normal

– Håper obduksjon vil gi svar

Dødsårsaken til journalist, moteikon og programleder Peaches Geldof er foreløpig ukjent.

PEACHESGELDOF/ File photo of Peaches Geldof arriving for the European premiere of "The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2" in London

SOSIETETSKVINNE: Peaches Geldof, Bob Geldofs datter, døde brått og uventet i går. Her poserer hun i forkant av den europeiske premieren på «The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2» i London den 14. november 2012.

Foto: LUKE MACGREGOR / Reuters

– Det er bestilt obduksjon på Peaches Geldof, og vi håper rapporten vil gi svar på hvordan hun døde, sier en talskvinne for rettsmedisinerne til den britiske avisen The Telegraph.

Politiet som undersøkte huset der Peaches Geldof ble funnet død fant ikke bevis på misbruk av stoffer, selvmordsbrev eller noen synlige tegn på skade, skriver Daily Mail.

Peaches Honeyblossom Geldof (25) ble funnet død av politiet i sitt hjem i Wrotham mandag kveld. Dødsfallet beskrives som «brått og uventet».

– Ubegripelig

25 år gamle Peaches Honeyblossom Geldof etterlater seg to sønner, Astala og Phaedra. Da hun var 20 år giftet hun seg med rockeren Tom Cohen.

Peaches Geldof og Thomas Cohen

FUNNET DØD: Peaches Geldof er død, 25 år gammel. Her med ektemannen Thomas Cohen på premieren til Martin Scorseses film The Wolf of Wall Street i januar i år.

Foto: Paul Hackett / Reuters

Geldof er datter av musiker Bob Geldof og Paula Yates, som døde av en overdose heroin i 2000, da datteren var bare 11 år gammel.

Det siste bildet Peaches Geldof har lagt ut på sin Instagram-konto er et gammelt bilde av seg selv i armene til moren.

– Peaches er død. Vi er i ubegripelig sorg. Hun var den villeste, morsomste, flinkeste, vittigste og den galeste av oss. Å skrive «var» ødelegger meg. For et vakkert barn. Hvordan er det mulig at vi ikke får se henne igjen? Hvordan er det til å bære? Vi elsket henne og vil elske henne og minnes henne for alltid. Hvor trist er ikke den setningen, skriver far Bob Geldof i en pressemelding.

– Tom og hennes sønner Astala og Phaedra vil alltid høre til i vår familie, som så ofte har blitt fragmentert, men aldri vil bli ødelagt, skriver Geldof videre.

It-jente

Peaches mann, rockemusiker Tom Cohen, sier familien vil elske henne for alltid.

– Min kjære kone Peaches var beundret av meg og hennes to barn Astala og Phaedra og jeg vil oppdra dem med deres mor i deres hjerter hver dag. Vi vil elske henne for alltid, skriver Cohen.

Geldof, som var programleder og modell, startet sin karriere som 15-åring med en egen spalte i magasinet Elle. Hun flyttet hjemmefra som 16-åring og skrev for avisene Telegraph og Guardian. Hun har hatt flere oppdrag som modell.

Peaches og hennes søster Pixie Geldof er kjent som to av Englands it-jenter, skriver BBC.

Hennes venninne, artisten Lily Allen, skriver på Twitter at hun håper familien får sørge over tapet i fred.

– Mine tanker er med familien Geldof i denne forferdelige tiden. Jeg håper de får sørge i fred. Peaches, hvil i fred, nydelige jente, skriver Allen ifølge Sky News.

Kulturstrøm

  • Norges souldronning samler trådene

    I snart 20 år har Beady Belle jazzet opp det norske konsertpublikummet med musikken sin. Nå nøster Beate Slettevold Lech sammen alle sine musikalske inspirasjonstråder på en ny plate. Her ser du henne og bandet live i NRK Spillerom