Dette har du aldri hørt før

Etter tiår med leting er en av Freddy Mercurys glemte skatter gjenfunnet.

ORIGINALEN: «Time Waits Fo No One»

Låten «Time Waits For No One» ble skrevet av Dave Clark i 1986 til London-musikalen «Time» med Cliff Richard i hovedrollen. Etter en første innspilling i Abbey Road Studio med kun Mercurys vokal og piano ble det lagt på masse bakgrunnsvokal og komp. Det er denne versjonen som ble brukt som soundtrack til «Time».

Men komponisten Dave Clark sier til BBC at han aldri glemte originalinnspillingen med bare Freddy Mercury og et piano.

Lang leting

Etter tiår med leting fant Clarke originalinnspillingen igjen i 2017. Stemmen til Freddy Mercury ble isolert, og den opprinnelige pianisten Mike Moran ble hentet inn igjen for å gjøre piano-sporet på nytt.

Til BBC sier Clark at han fikk gåsehud da han hørte det.

– Det ble en magisk framføring, sier han.

Du kan jo vurdere selv!

Kulturstrøm

  • Prestehumoren blir snillere

    Prestehumoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken «Ingen spøk», som handler om preste-humor i norske medier.

    Preste-humoren i norske medier er blitt snillere de siste femti årene. 
Det mener religionsprofessor Pål Repstad ved Universitetet i Agder. Han har vært med på å skrive den nye boken "Ingen spøk", som handler om preste-humor i norske medier.
  • Får SOME-nekt av føderal dommer

    Donald Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, får ikke lov til å publisere på Instagram, Facebook eller Twitter. Det har en føderal dommer bestemt etter han gikk over grensen for hvor mye han fikk lov å si offentlig om saken sin, skriver Reuters.