Dette har du aldri hørt før

Etter tiår med leting er en av Freddy Mercurys glemte skatter gjenfunnet.

ORIGINALEN: «Time Waits Fo No One»

Låten «Time Waits For No One» ble skrevet av Dave Clark i 1986 til London-musikalen «Time» med Cliff Richard i hovedrollen. Etter en første innspilling i Abbey Road Studio med kun Mercurys vokal og piano ble det lagt på masse bakgrunnsvokal og komp. Det er denne versjonen som ble brukt som soundtrack til «Time».

Men komponisten Dave Clark sier til BBC at han aldri glemte originalinnspillingen med bare Freddy Mercury og et piano.

Lang leting

Etter tiår med leting fant Clarke originalinnspillingen igjen i 2017. Stemmen til Freddy Mercury ble isolert, og den opprinnelige pianisten Mike Moran ble hentet inn igjen for å gjøre piano-sporet på nytt.

Til BBC sier Clark at han fikk gåsehud da han hørte det.

– Det ble en magisk framføring, sier han.

Du kan jo vurdere selv!

Kulturstrøm

 • Carola gjør comeback

  Den svenske artisten Carola Häggkvist (53) gjør comeback i Melodifestivalen, skriver svenske Aftonbladet. Ifølge avisen planlegger stjernen å konkurrere i kvalifiseringen til Eurovision Song Contest-finalen med en sang hun har skrevet selv.

  Carola
  Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
 • TV-kveld med Jan Erik Vold

  I dag fyller poet, oversetter og skribent Jan Erik Vold 80 år. NRK 2 markerer dette med en egen Vold-aften. Først sendes Elsa Kvammes nye dokumentar «Sorry brødre, det ble meg», så «Tolv Blå», et konsertopptak med Vold og Kåre Virud fra Notodden bluesfestival i sommer (bildet), og til slutt det legendariske konsertopptaket «Dylan på norsk» fra Hot House i Oslo i 1981. «Dylan på norsk» er Volds gjendiktninger av Bob Dylans sanger fra 60-årene.

  Jan Erik Vold på Notodden
  Foto: Torstein Vegheim/NRK