Tysk TV-kanal fikk kjeft for dette bildet

Den tyske TV-kanalen ARD blir anklaget for hets etter å ha vist dette manipulerte framstillingen av forbundskansler Angela Merkel iført et muslimsk hodeplagg.

Angela Merkel på ARD

Det tyske debattprogrammet Bericht aus Berlin framstilte Angela Merkel slik, og har fått kjeft av sinte seere.

Foto: ARD

ARD beskyldes for å bedrive antiislamsk propaganda etter billedbruken i debattprogrammet Bericht aus Berlin.

Bildet viser Angela Merkel iført en chador foran en tysk riksdag, omgitt av minareter. Bildet ble vist som bakgrunn under en debatt om flyktningkvoter, skriver BBC.

«Satirisk»

Angela Merkel med hodeplagg

Slike bilder av Angela Merkel, iført muslimsk hodeplagg, er et vanlig syn i Pegida-demonstrasjoner i Tyskland. Bildet er tatt i Dresden i januar.

Foto: Jens Meyer / Ap

Sinte seere anklaget programskaperne for å fremme islamofobi, og påpekte at dette bildet er svært likt de manipulerte bildene som er brukt av Merkel under antiislamske Pegida-demonstrasjoner.

ARD unnskylder seg med at bildet ble brukt for å påkalle publikums oppmerksomhet, og skriver også på Facebook at bildet hadde til hensikt å være satirisk.

Videre avviser de alle insinuasjoner om at de lefler med islamofobisk propaganda.

Opp mot 1,5 mill flyktninger

Oppslutningen rundt Pegidas demonstrasjoner i Tyskland har økt den siste tiden som følge av motstand mot Merkels flyktningpolitikk. Denne uken deltok 9000 i demonstrasjoner i Dresden.

Tyskland venter at 800.000 mennesker vil ha søkt asyl i landet innen året er omme. En intern prognose som i helgen ble gjengitt av tyske medier, oppjusterer anslaget til opptil 1,5 millioner.

Kulturstrøm

  • Derfor ble livet hans blues

    På søndag spilte noen av de beste av Norges bluesartister konsert i Royal Albert Hall i London. Norwegian Blues Adventure, het konserten, som blant annet samlet Vidar Busk, Knut Reiersrud og Bjørn Berge. Kapellmester for kvelden var Amund Maarud. Han forteller til Kulturstripa at han har spilt blues siden han gikk ut av barnehagen.

    Amund Maarud
  • – Både trist og forrykende

    – Å lese Torgrim Eggens Axel Jensen-biografi føles litt som å ramle ut på en tre dagers rangel. Man trenger noen timer for å bli edru, og for skjønne hva man har vært med på. Noe har vært ellevilt. Annet har bare vært tomt og trist, skriver NRKs litteraturkritiker Knut Hoem.