Hopp til innhold

Tyldum aktuell som Bond-regissør

Hodejegerne-regissør Morten Tyldum har hatt møte med produksjonsselskapet, og fått beskjed om å lese manuskriptet til den neste James Bond-filmen.

James Bond, Daniel Craig

Daniel Craig har spilt rollen som James Bond i de siste filmene om den britiske actionhelten.

Foto: Francois Duhamel / Ap/ NTB Scanpix

Etter suksessen han opplevde med «Hodejegerne», har den norske filmregissøren Morten Tyldum pakket snippesken og flyttet til Hollywood.

Det kan vise seg å være en klok avgjørelse.

Onsdag kveld meldte nemlig film- og tv-bloggen Comoyo Filter at Tyldum er aktuell som regissør på den nye James Bond-filmen. Det bekrefter han i en e-post.

– Jeg kan bekrefte at jeg har hatt et møte med Barbara Broccoli og Michael Wilson. De er fans av «Hodejegerne», og ville vite om jeg var tilgjengelig framover, samt at jeg skulle lese et manus.

– Noe mer vil jeg ikke kommentere om den saken, skriver Tyldum i en e-post til Comoyo.

Barbara Broccoli og Michael Wilson er blant de mest kjente produsentene i verden, mye for arbeidet de har gjort med Bond-filmene siden 1970-tallet.

Det heteste, og kanskje mest realistiske navnet så langt, har vært Oscar-vinneren Sam Mendes. Briten har tidligere sagt nei, men skal fortsatt være høyaktuell.

Mendes regisserte den siste filmen i rekken, Skyfall, og har titler som American Beauty (1999), Road to Perdition (2002) og Revolutionary Road (2009) på cv-en.

Det har ikke lyktes NRK.no å komme i kontakt med Morten Tyldum onsdag kveld.

Kulturstrøm

 • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

  Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

  Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

  Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

  Husjomfru av Edvard Hoem
 • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

  Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

  I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

  Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

  Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

  Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

  Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
  Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
 • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

  I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

  Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

  15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

  I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

  – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

  – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

  Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

  – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

  Arrangementet er i regi av Bodø2024.

  – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

  Tungtvann opptrer på operaen 15. september
  Foto: Tarjei Krogh