Tyldum aktuell som Bond-regissør

Hodejegerne-regissør Morten Tyldum har hatt møte med produksjonsselskapet, og fått beskjed om å lese manuskriptet til den neste James Bond-filmen.

James Bond, Daniel Craig

Daniel Craig har spilt rollen som James Bond i de siste filmene om den britiske actionhelten.

Foto: Francois Duhamel / Ap/ NTB Scanpix

Etter suksessen han opplevde med «Hodejegerne», har den norske filmregissøren Morten Tyldum pakket snippesken og flyttet til Hollywood.

Det kan vise seg å være en klok avgjørelse.

Onsdag kveld meldte nemlig film- og tv-bloggen Comoyo Filter at Tyldum er aktuell som regissør på den nye James Bond-filmen. Det bekrefter han i en e-post.

– Jeg kan bekrefte at jeg har hatt et møte med Barbara Broccoli og Michael Wilson. De er fans av «Hodejegerne», og ville vite om jeg var tilgjengelig framover, samt at jeg skulle lese et manus.

– Noe mer vil jeg ikke kommentere om den saken, skriver Tyldum i en e-post til Comoyo.

Barbara Broccoli og Michael Wilson er blant de mest kjente produsentene i verden, mye for arbeidet de har gjort med Bond-filmene siden 1970-tallet.

Det heteste, og kanskje mest realistiske navnet så langt, har vært Oscar-vinneren Sam Mendes. Briten har tidligere sagt nei, men skal fortsatt være høyaktuell.

Mendes regisserte den siste filmen i rekken, Skyfall, og har titler som American Beauty (1999), Road to Perdition (2002) og Revolutionary Road (2009) på cv-en.

Det har ikke lyktes NRK.no å komme i kontakt med Morten Tyldum onsdag kveld.

Kulturstrøm