Hopp til innhold

TV-ikon Mary Tyler Moore er død

Den prisbelønte skuespillerinnen ble 80 år gammel.

Mary Tyler Moore

Skuespillerinnen Mary Tyler Moore er død. Gjennom livet har hun hatt en lang karriere på TV og filmlerretet. Her avbildet før en innspilling av «Betty White's 90th Birthday: A Tribute to America's Golden Girl» i 2012.

Foto: SAM MIRCOVICH / Reuters

Mary Tyler Moore er kjent som et TV-ikon og oppnådde stor berømmelse på 1960-tallet for sine roller i blant annet sitcom-serien «The Dick Van Dyke Show» og i humorserien «Mary Tyler Moore» på 70-tallet.

Gjennom sin karriere vant Moore en rekke Emmy-priser, og ble nominert til Oscar i kategorien beste kvinnelige hovedrolle for filmen «Ordinary People» i 1980.

Ifølge New York Times skal Moore ha dødd av en hjertestans etter å ha blitt syk av lungebetennelse.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.