Hopp til innhold

Teknisk feil ødela Eurovision-kveld for svenskene

Svenske Eurovision-fans fikk gårsdagens tv-kveld ødelagt av usynkroniserte tv-bilder.

Filipa Azevedo

Sang eller mimet Filipa Azevedo? Mange svenske tv-seere spurte seg kanskje akkurat om det. Lyden var nemlig usynkronisert til bildet i store deler av Sverige.

Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Verken NRK eller SVT vil ta på seg skylden.

Svenske Expressen.se skriver i dag at mange svensker fikk tv-kvelden ødelagt fordi lyd og bilde ikke samsvarte i deler av sendingen.

«Det är superdåligt synkat»

I følge avisen var tv-bildene og lyden usynkronisert, og svenske seere ringte til SVT og lurte på om semifinalen var et mimeshow. Også på Expressens live chat var folk forundret over den dårlig synkroniserte sendingen. Signaturen Olle skriver:

«Visst är det väl dålig synkronisering mellan ljud och bild? Jag slog just på tv:n, det kanske redan har kommenterats här».

Han får svar av bland andra signaturen Jennie som skriver: «Det är superdåligt synkat».

NRK kjenner ikke til feilen

Presseansvarlig for ESC, Peter Svar avviser feil hos NRK.

Peter Svaar, ESC-pressesjef

Peter Svaar

Foto: Jørn Tveter / NRK

– Jeg ble akkurat ringt opp av en svensk avis om lyd og sync-problemer i Sverige. Dette kjenner vi ikke til. Vi har heller ikke fått noen tilbakemelding på at det har vært noe feil fra de norske seerne. Dette får vi sjekke opp, sier presseansvarlig for ESC, Peter Svaar til NRK.

Ifølge Helena Brodén, som er presseansvarlig for den svenske delegasjonen i Oslo, er det ikke rapportert om noe teknisk feil, heller fra SVTs side.

– Jeg befinner meg i Norge og kan ikke kommentere hvordan sendingen så ut i Sverige. Men, her i Norge fungerte alt perfekt. Om det var noen problemer er det absolutt ikke SVTs feil. Når det gjelder satelittsendinger kan det noen ganger oppstå forsinkelser, sier hun til Expressen.se .

Sunstroke Project & Olia Tira fra Moldova

Sunstroke Project & Olia Tira fra Moldova var en av forhåndsfavorittene.

Foto: Birte Njøsen Horne

Uansett Om det er SVT eller NRK sin skyld, får vi håpe at feilen er rettet opp til torsdag. Da er det nemlig klart for semifinale nummer to. Og da får vi vite hvilken resterende land Didrik Solli Tangen skal kjempe mot i årets finale av Eurovision Song Contest.

Kulturstrøm

  • Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

    Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet.

    Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat. Skuespilleren nekter selv for å ha gjort noe galt.

  • ABBA-Benny lagar jinglar til svensk P2

    ABBA-veteranen Benny Andersson har komponert lydlogoar til den svenske radiokanalen P2, melder Sveriges Radio.

    – Eg har laga 37 forskjellige forslag for å sjå om hansken passa, seier komponisten og musikaren til kanalen.

    Jinglane er spelt inn saman med Sveriges Radios Symfoniorkester, og Andersson er sjølv med på piano.

    Dei nye lydsnuttane blei tekne i bruk måndag.

    Benny Andersson
    Foto: Alberto Pezzali / AP