Trine Rein ut mot anmelderne

Japan-låten «The Earth Is Trembling» har fått lunken mottakelse blant anmelderne. – Tenk hvor konstruktive de kunne vært, i stedet for å tråkke ned på det andre har prøvd å gjøre, sier artist Trine Rein.

Trine Rein

Trine Rein gjorde det stort som artist i Japan på 1990-tallet. Nå vil hun gi noe tilbake.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Jordskjelvet og tsunamien i Japan har gått inn på mange nordmenn, også artist Trine Rein.

Åge Sten

BIDRAR: Åge Sten Nilsen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Mandag kom låten «The Earth Is Trembling», som Trine Rein selv har vært med på å skrive, og som artister som A1, Hanne Sørvaag, Maria Haukaas Mittet, Åge Sten Nilsen, Nora Foss Al-Jabri, Torstein Sødal, Venke Knutson og Ovi har lånt stemmene sine til.

Sangen har fått terningkast to og tre av henholdsvis Dagbladet og VG.

Venke Knutson

BIDRAR: Venke Knutson.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

– Jeg bryr meg overhodet ikke. Jeg synes rett og slett de er teite. Dette er den heftigste uken i mitt liv, og jeg sier bare: prøv det selv. Hva har du gjort for et annet menneske i dag? Tenk hvor konstruktive de kunne vært, i stedet for å rakke ned på det andre har prøvd å gjøre, sier Trine Rein.

Konsert

Samme kveld gikk støttekonserten for jordskjelvrammede Japan av stabelen i Folketeateret i Oslo.

Også her har Trine Rein tatt initiativ, og kolleger som Nils Petter Molvær, D'Sound og Maria Haukaas Mittet bidro.

– Dette prosjektet er utrolig viktig for meg. Flodbølgen har tatt seg inn i byer som jeg har vært mye i selv, og kjenner mye folk. Japanerne ba ikke om økonomisk bistand, men nestekjærlighet. Jeg kan støtte dem ved å synge, sier Rein til NRK.no.

Hanne Sørvaag

BIDRAR: Hanne Sørvaag.

Foto: Snæland, Alf Vidar / Scanpix

Hun forteller at hun har hatt hjertet i halsen de siste dagene.

– Det første som slo meg var hvordan det gikk med ham eller henne som jeg kjenner. Det er helt forferdelig.

Lite søvn

På ni dager har Rein, i samarbeid med manager Margrete Wam Solvang og Røde Kors, jobbet omtrent døgnet rundt for at kveldens konsert skal bli så bra som mulig.

– Det har vært lite til ingen søvn. Drivkraften er at heller ikke japanerne har sovet eller spist de siste dagene, forteller artisten.

Hun er imponert over all velvilje hun har møtt i bransjen.

– Folk som strømmer på med armene åpne, og vi har kunnet velge fra øverste hylle hva gjelder artister, folk som har greie på lyd og lys, sminke, mat og lignende. Jeg ikke hvem halvparten bak scenen er, men alle står på for at dette skal bli bra.

Kulturstrøm

  • Får Dobloug-prisen

    Forfatterne Carl Frode Tiller og Nils Christian Moe-Repstad får litteraturprisen, som består av et diplom og 200.000 svenske kroner. Prisen ble delt ut av den norske Dobloug-komiteen, på vegne av Svenska Akademien.

  • Get-kunder mister TV 2-kanalene

    480.000 Get-kunder mister TV2s kanaler etter at det ikke ble enighet mellom partene om en ny distribusjonsavtale innen midnatt, opplyser Telia Norge. Dermed blir det svarte TV-skjermer. Avtalen regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler.

  • Kunstneren Christo er død

    Kunstneren Christo, som var mest kjent for å pakke inn store byggverk og landskaper, er død, 84 år gammel. Bulgarskfødte Christo Vladimirov Javacheff, som han egentlig het, døde av naturlige årsaker i hjemmet sitt i New York søndag.