Treffer ikke helt blink

Bergensgruppa Ralph Myerz & the Jack Herren Band slipper sin nye plate ”Sharp Knives & Loaded Guns” denne uken. Her serverer de igjen utadvendt elektronika for folket, uten at de helt treffer blink. Men ekstra trøkk og finesse gjør at dette er første gang bandet kommer til sin rett på plate.

Ralph Myerz & the Jack Herren Band, 2006
Foto: Lise Åserud, Åserud, Lise

Ralph Myerz & the Jack Herren Band: ”Sharp Knives & Loaded Guns”

Ralph Myerz & The Jack Herren Band, ”Sharp Knives & Loaded Guns”.
anmeldt av Svein Terje Torvik.

Ralph Myerz & the Jack Herren Band er befriende uhøytidelige på konsertscenen, og det er der de til nå vist seg fra sin beste side.

Underholdende på dansegulvet

Gruppas perkusive stormløp gjør deres funky og rocka elektronika ordentlig underholdende på et dansegulv. Og folkelig appell og omfattende turnering gjør at de på godt og vondt kan kalles elektronikaens svar på D.D.E.

På ”Sharp Knives & Loaded Guns” gjør Ralph Myerz lurt i å skru opp tempoet og energien noen hakk. De er ikke nyskapende nå heller, men rufsete gitarer og svett big beat maken til Fatboy Slim, er å foretrekke fremfor daff chill out-musikk og elektronisk easy listening som preget deres to tidligere plater.

Imponerende antall sjangre

Et av høydepunktene er Stones-pastisjen ”Don’t Play Rock”. I tillegg til rock, gaper Ralph Myerz over et imponerende antall andre sjangre på sin nye plate. De sneier innom punk, soul, funk, disco og dub på mer eller mindre vellykkede vis.

Nøyaktig hva man skal kalle ”1982 Robotdance” er jeg ikke sikker på, men at den treffer midt i en vital rytmenerve, er det ingen tvil om.

Fjasete drøvtygging

”Sharp Knives & Loaded Guns” et sjumilsteg fremover for Ralph Myerz & the Jack Herren Band som studioband. Men blødmen ”Teacher” er en kuriositet de burde luket ut lenge før platen gikk i trykken. Her er det The Kids ”Hun er forelska i lærer’n” som får gjennomgå. Dette er nok et eksempel på en billig coverversjon av en gammel hit der det som burde vært morsomt og sprekt, bare blir fjasete drøvtygging.

Kulturstrøm

 • Knallgod science fiction

  – Med sin virkelighetsnære fremstilling av teknologi og fysikk, samt et interessant galleri av rollefigurer, har «The Expanse» satt en ny standard for hva vi kan forvente av sci-fi i TV-ruta, skriver seriekritiker Marte Hedenstad om den sjette og siste sesongen. Hun gir den terningkast 5 hos Filmpolitiet.

  SISTE REIS: Mannskapet ombord på Rocinante i den siste sesongen av «The Expanse».
  Foto: Amazon Prime Video.
 • The Beach Boys og Duran Duran til Lillestrøm

  I mai og juni skal størrelser som Duran Duran og The Beach Boys rykke inn på en parkeringsplass i Lillestrøm – som del av en ny konsertserie kalt Sommerstemning.

  Stjernene stiller på den store parkeringsplassen utenfor Nova Spektrum, tidligere kjent som Norges Varemesse. Der er det rom for 8.000 publikummere.

  Bak Sommerstemning står TADC Norway, som drives av Jon Enger, Edward Janson og Chris Rotenius og er en del av TADC-konsernet med selskaper i Sverige og Danmark (NTB).