NRK Meny
Normal

Lei av turnélivet

Erlend Sellevold fra Ralph Myerz and the Jack Herren Band går fra band til reklame.

Erlend Slettevold i Ralph Myerz the Jack Herren Band

Erlend Slettevold i Ralph Myerz the Jack Herren Band er lei turnélivet og sier nå, etter å ha sluppet soloalbum i forrige uke, at han satser på reklamebransjen.

Foto: Handout/NTB

Erlend Sellevold, låtskriver og komponist i Ralph Myerz and the Jack Herren Band, er lei turnélivet. Nå skal han skrive reklamesanger i stedet.

Både for band og tv

Sellevold har skrevet sanger som har solgt i mer enn 250.000 eksemplarer for Ralph Myerz and the Jack Herren Band, og også skrevet sanger for TV-serier som «CSI».

Nå skal han skrive for det bergensbaserte produksjonsselskapet BUG.

– Jeg har lenge hatt planer om å kutte ned på turnélivet og jobbe mer i studio. Etter 12 år med turneer er det på tide å roe ned, sier Sellevold.

Musikk til reklameformål

I BUG skal han produsere musikk til reklameformål, og også jobbe for de andre enhetene i Pixelpark-nettverket. Dermed blir det alt fra lyddesign til spillmusikk.

– Jeg er veldig interessert i å jobbe med lyd og lyddesign og BUG er en bedrift med spennende prosjekter. Jeg tror at jeg kan tilføre andre typer ideer og en annen type musikk, og jeg kan lære meg ting jeg ikke har hatt anledning til før, sier han.

Men musikerkarrieren legges ikke helt på hylla. Han lanserte nylig sin soloplate «Ralphorama! – Appetite 4 Selfdestruction». Nærmere jul skal han i studio for å spille inn et nytt album med Ralph Myers and the Jack Herren Band.

Kulturstrøm

  • Seltzer på Paradise Hotel

    – Kall meg gjerne kulturpessimist, men i det kjendisfokuserte Norge anno 2018 er det kanskje blitt mange, spesielt blant de yngre, som gjerne kunne tenke seg å sjekke inn på et sånt hotell? Jeg bare spør, det er min jobb som blogger, skriver Thomas Seltzer som prøver å finne svar etter å ha tilbragt tid på hotellet i Mexico.

  • Brev fra Wagner selges i Israel

    Et brev fra den tyske komponisten Richard Wagner skal auksjoneres bort i Jerusalem. I brevet advarer Wagner mot jødisk påvirkning av kunsten. Han var kjent for sine antisemittiske overbevisninger, og var Adolf Hitlers favorittkomponist. Oppsetninger av Wagners musikk er ikke forbudt ved lov i Israel, men ingen orkestre velger hans verker. Det forventes ny Israelsk debatt om Wagner i forbindelse med brevsalget, skriver israelske medier.

    Brev fra Wagner på auksjonshus i Jerusalem
    Foto: MENAHEM KAHANA / AFP/NTB/Scanpix