Tore ute av Anno: – Sov i en uke da jeg kom hjem

Tore måtte se seg slått av Claus i duell, og eldstemann i Anno ble dermed tredje mann ut.

Tore Jørgensen på vei til Anno

Eldstemann i Anno, Tore, sov en hel uke etter han kom hjem.

Foto: Strix / NRK

Jentene har vunnet tre svennestykker på rad, og det tynnes i rekken blant guttene. Tore ble denne uken valgt til førsteduellant, og møtte Claus, som tapte turneringen, i duell. Tore ble slått 9-15, men er likevel fornøyd med opplevelsen selv om det bare ble tre uker i 1764-universet.

– Ungdommen vil jo holde seg samlet, de vil ikke ha en gammel bestefar som meg vandrende rundt. De unge var nok mer sultne på suksess, så jeg er fornøyd bare med å komme med, sier han spøkefullt.

68-åringen var Annos eldste deltaker, og han, som de andre, merket at det var tøffe tak bak Bryggen i Bergen.

– Vi jobbet hele dagen hver dag. Det var mye som skulle lages, og jeg husker jeg ble veldig sliten. Jeg sov en hel uke da jeg kom hjem, sier han.

(Saken fortsetter etter videoen)

Tore ble den tredje som måtte forlate Anno, etter å ha tapt mot Claus i duell.

Claus skal "få smake svenskastålet", men Tore taper til slutt duellen.

– Hva er det jeg driver med

Tore valgte å sove på en halmsekk med et stivt ullteppe over seg i stedet for i den felles sovesalen. På grunn av behov for nattlige toalettbesøk, ville han ikke vekke de andre. Det merket han på kroppen.

– Det var flere ganger jeg spurte meg selv hva det var jeg holdt på med, når det blåste og regnet om natta, og jeg var sliten etter lite søvn, sier han.

I tillegg var ikke kostholdet så veldig variert.

– Den første uka var det mye kålsuppe og lite energi. Etter hvert hadde vi også en stamp med spekesild, og da ble det bedre kosthold. Men det var nok ganske sunt for oss, for vi følte oss veldig lette i kroppen alle sammen.

Best i masta

Ordtaket «de gamle er eldst» kom til sin rett i den første turneringen der gutta skulle være raskest i å knyte et pålestikk, og så klatre opp i en skipsmast. Det er noe av det Tore husker best fra Anno.

Han har god erfaring med både skip og knuter, og var helt suveren med den desidert raskeste tiden.

– Jeg er veldig stolt av det Jeg var raskest, selv om jeg til og med lærte bort knuter til de andre før vi dro så det skulle bli lettere for dem, sier han.

Tore Jørgensen var den raskeste opp masta i Annos første turnering.

Eldstemann i Anno, Tore, var suverent best i den første turneringen.

Kulturstrøm

  • Jazzlegende død etter Covid-19

    Ellis Marsalis (85) døde onsdag som følge av Covid-19, ifølge AFP. Jazzpianisten underviste også andre musikere og var patriarken i Marsalis-familien. Broren Wynton, ni ganger Grammy-vinnende musiker, la ut et bilde av seg og faren i sosiale medier med ordene «Ellis Marsalis, 1934–2020. Han gikk bort som han levde, han omfavnet virkeligheten» (NTB).

    Ellis Marsalis i New Orleans i 2019
    Foto: Sophia Germer / AP
  • Kraftig i øking i TV-seing

    Nordmenn har brukt 15 prosent mer tid på lineær TV-seing etter at Norge ble stengt ned, sammenlignet med de tre ukene før nedstengningen. Det skriver DN. NRK Nyheter har sju av de ti mest sette programmene på lineær-TV i mars.