Hopp til innhold

Tommy Wirkola slo Tarantino

Regissør Tommy Wirkolas siste film, «Hansel and Gretel: Witch Hunters», gikk så det suste, og bokstavelig talt gruste Quentin Tarantinos Oscar-nominerte film «Django Unchained» etter premieren i Russland.

Hansel and Gretel: Witch Hunters

Hansel and Gretel: Witch Hunters har fått en knallstart på kino i Russland, og har allerede spilt inn 41 millioner kroner.

Foto: Paramount

Det er Comoyo som skriver at Wirkolas film spilte inn hele 41 millioner kroner på fire dager i Russland, 11 millioner mer enn Django Unchained.

Tarantinos Django Unchained har blitt meget godt mottatt på verdensbasis, og har 88 prosent positive tilbakemeldinger på det anerkjente nettstedet Rotten Tomatoes. Den har spilt inn over 740 millioner kroner på verdensbasis, og er nominert til fem Oscar. Men i Russland klarer den ikke å hamle opp med den norskregisserte filmen.

«Hansel and Gretel: Witch Hunters» ble spilt på 650 kinosaler over hele Russland, det første landet filmen har hatt premiere i. Denne uken har den premiere i ytterligere 19 land, blant annet i USA.

Filmen har hatt en mye bedre åpning enn filmer i samme kategori. 49 prosent bedre enn Abraham Lincold: Vampire Hunter, 349 prosent bedre enn Red Riding Hood, og 22 prosent bedre enn Underworld: Awakening.

Stjernespekket rolleliste

Filmen skal ha et budsjett på 60 millioner dollar, eller nærmere 340 millioner kroner, og er laget i 3D. Den har et stjernespekket lag med seg, og hovedrollene spilles av Oscar-nominerte Jeremy Renner, og tidligere Bond-pike Gemma Arterton.

Arterton har tidligere sammenlignet filmen med, nettopp en Tarantino-film.

– Den er veldig, veldig mørk og blodtørstig med mye banning. Den har egentlig litt Tarantino-følelse over seg, har hun sagt til EW.com

Foruten en rekke amerikanere, har også den svenske Hollywood-stjernen Peter Stormare en sentral rolle. Det er også flere nordmenn på rollelisten, blant annet Ingrid Bolsø Berdal og Bjørn Sundqvist.

«Hansel and Gretel: Witch Hunters» har norsk premiere fredag 1. februar.

Kulturstrøm

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen
 • Quisling-film til Toronto

  Regissør Erik Poppes kommende film om Quisling, «Quislings siste dager», er invitert til filmfestivalen i Toronto.

  Det vil si at den får internasjonal premiere i Toronto i begynnelsen av september.

  Ifølge Norsk filminsittutt skal «Quislings siste dager» vises i seksjonen Special Presentation som er for høyprofilerte spillefilmer.

  – Dette er virkelig en ny og betydningsfull milepæl for oss. Toronto-festivalen er den viktigste nord-amerikanske filmfestivalen. Den medfører ofte amerikansk distribusjon, og er også en avgjørende introduksjon til Oscarakademiet om vi blir valgt som norsk kandidat, sier filmens produsenter Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i en pressemelding.

  Verdenspremieren blir på filmfestivalen i Haugesund søndag 18. august.

  Gard B. Eidsvold spiller rollen som landssviker Vidkun Quisling.

  Gard B. Eidsvold som landssviker Vidkun Quisling i filmen Gard «Quislings siste dager».
  Foto: Agnete Brun / Paradox, SF Studios