Hopp til innhold

Tommy Wirkola slo Tarantino

Regissør Tommy Wirkolas siste film, «Hansel and Gretel: Witch Hunters», gikk så det suste, og bokstavelig talt gruste Quentin Tarantinos Oscar-nominerte film «Django Unchained» etter premieren i Russland.

Hansel and Gretel: Witch Hunters

Hansel and Gretel: Witch Hunters har fått en knallstart på kino i Russland, og har allerede spilt inn 41 millioner kroner.

Foto: Paramount

Det er Comoyo som skriver at Wirkolas film spilte inn hele 41 millioner kroner på fire dager i Russland, 11 millioner mer enn Django Unchained.

Tarantinos Django Unchained har blitt meget godt mottatt på verdensbasis, og har 88 prosent positive tilbakemeldinger på det anerkjente nettstedet Rotten Tomatoes. Den har spilt inn over 740 millioner kroner på verdensbasis, og er nominert til fem Oscar. Men i Russland klarer den ikke å hamle opp med den norskregisserte filmen.

«Hansel and Gretel: Witch Hunters» ble spilt på 650 kinosaler over hele Russland, det første landet filmen har hatt premiere i. Denne uken har den premiere i ytterligere 19 land, blant annet i USA.

Filmen har hatt en mye bedre åpning enn filmer i samme kategori. 49 prosent bedre enn Abraham Lincold: Vampire Hunter, 349 prosent bedre enn Red Riding Hood, og 22 prosent bedre enn Underworld: Awakening.

Stjernespekket rolleliste

Filmen skal ha et budsjett på 60 millioner dollar, eller nærmere 340 millioner kroner, og er laget i 3D. Den har et stjernespekket lag med seg, og hovedrollene spilles av Oscar-nominerte Jeremy Renner, og tidligere Bond-pike Gemma Arterton.

Arterton har tidligere sammenlignet filmen med, nettopp en Tarantino-film.

– Den er veldig, veldig mørk og blodtørstig med mye banning. Den har egentlig litt Tarantino-følelse over seg, har hun sagt til EW.com

Foruten en rekke amerikanere, har også den svenske Hollywood-stjernen Peter Stormare en sentral rolle. Det er også flere nordmenn på rollelisten, blant annet Ingrid Bolsø Berdal og Bjørn Sundqvist.

«Hansel and Gretel: Witch Hunters» har norsk premiere fredag 1. februar.

Kulturstrøm