Tilbake til Notodden

- De kom på tredjeplass over de mest ønskede artistene til sommerens arrangement.

Trampled under foot

Trampled Under Foot etter en konsert i Kansas City. De mottok et hedersbevis fra borgermesteren i byen.

Foto: MySpace

Trampled Under Foot kommer tilbake til Notodden.

Trampled Under Foot, bestående av søskentrioen Nick, Kris og Danielle Schnebelen, kommer tilbake til Notodden.

Foto: K&U / K&U

Mer om Notodden Bluesfestival!

Tre unge, amerikanske, bluesspillende søsken tok Notodden-publikummet med storm i fjor. Nå vender Trampled Under Foot tilbake til årets festival – etter krav fra fansen.

- Har aldri opplevd maken

– Vi har aldri opplevd maken til bråkjendiser på vår festival. Det er herlig når nye, unge artister slår an på denne måten. Klart vi lytter og tar dem tilbake, sier kunstnerisk leder Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

Trampled Under Foot, oppkalt etter den gamle Led Zeppelin-låten fra 1975, utgjøres av søskentrioen Nick, Kris og Danielle, alle med etternavn Schnebelen. Alle synger, hovedvokalist er søsteren som også spiller bass, mens brødrene tar seg av gitar og trommer.

ZZ Top?

– Festivalen får hele tiden henvendelser angående Trampled Under Foot, og de kom på tredjeplass over de mest ønskede artistene til sommerens arrangement, tett etter Beth Hart og ZZ Top, i en publikumsundersøkelse før jul, forteller Forsberg.

Bluesfestivalen henter også Beth Hart tilbake til årets arrangement, som arrangeres i perioden 30. juli til 2. august.

Kulturstrøm

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.

  • Prisrekord for Kittelsen-maleri

    Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble i kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon i Oslo. «Guldhornet» betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24. Maleriet hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner før auksjonen som ble holdt av Blomqvist Kunsthandel. Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002, skriver NTB. NRK TV: Trollskogen som inspirerte Kittelsen.