Hopp til innhold

Tilbake til Notodden

- De kom på tredjeplass over de mest ønskede artistene til sommerens arrangement.

Trampled under foot

Trampled Under Foot etter en konsert i Kansas City. De mottok et hedersbevis fra borgermesteren i byen.

Foto: MySpace

Trampled Under Foot kommer tilbake til Notodden.

Trampled Under Foot, bestående av søskentrioen Nick, Kris og Danielle Schnebelen, kommer tilbake til Notodden.

Foto: K&U / K&U

Mer om Notodden Bluesfestival!

Tre unge, amerikanske, bluesspillende søsken tok Notodden-publikummet med storm i fjor. Nå vender Trampled Under Foot tilbake til årets festival – etter krav fra fansen.

- Har aldri opplevd maken

– Vi har aldri opplevd maken til bråkjendiser på vår festival. Det er herlig når nye, unge artister slår an på denne måten. Klart vi lytter og tar dem tilbake, sier kunstnerisk leder Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival.

Trampled Under Foot, oppkalt etter den gamle Led Zeppelin-låten fra 1975, utgjøres av søskentrioen Nick, Kris og Danielle, alle med etternavn Schnebelen. Alle synger, hovedvokalist er søsteren som også spiller bass, mens brødrene tar seg av gitar og trommer.

ZZ Top?

– Festivalen får hele tiden henvendelser angående Trampled Under Foot, og de kom på tredjeplass over de mest ønskede artistene til sommerens arrangement, tett etter Beth Hart og ZZ Top, i en publikumsundersøkelse før jul, forteller Forsberg.

Bluesfestivalen henter også Beth Hart tilbake til årets arrangement, som arrangeres i perioden 30. juli til 2. august.

Kulturstrøm

 • Norsk Journalistlag går ut av Det internasjonale journalistforbundet

  Norsk Journalistlag (NJ) har besluttet å si opp sitt medlemskap i det internasjonale journalistforbundet (IFJ). Det skriver NJ i en pressemelding.

  Begrunnelsen er fravær av demokratiske prosesser, og manglende reaksjon overfor det russiske forbundet som har etablert seg i okkuperte regioner i Ukraina.

  – Det er en trist dag og en alvorlig beslutning å ta. Vi opplever ikke dette som noen særlig demokratisk organisasjon. Det handler om vår tillit til den politiske delen av organisasjonen, sier NJ-leder Dag Idar Tryggestad til Medier24.

  Dag Idar Tryggestad
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
 • Nevø spiller Michael Jackson i film

  Michael Jacksons nevø Jaafar (26) skal spille popkongen i en ny, kommende film. Filminnspillingen begynner i løpet av året. Ifølge filmstudioet Lionsgate skal filmen utforske alle aspekter av den avdøde popkongens liv og hans mest ikoniske opptredener. Deadline skriver at filmen også vil behandle kontroversene rundt Michael Jackson.