NRK Meny
Normal

Thom Yorke laget 18 dager lang låt

Samtidig som han jobber med Radioheads nye album har Thom Yorke laget et 25.920 minutter langt lydspor til utstillingen «The Panic Office».

Thom Yorke

PRODUKTIV ANDROID: Radioheads Thom Yorke har ikke ligget på latsiden mens bandet har hatt innspillingspause fra det kommende niende albumet.

Foto: SYLVAIN THOMAS / Afp/NTB Scanpix

Radiohead - The Bends

Radiohead - The Bends. Coveret er laget av Stanley Donwood.

Radiohead-frontfigur Thom Yorke har i aller høyeste grad vært produktiv under pausen fra innspillingen av bandets nye album.

I tillegg til å stå på barrikadene mot den nye strømmehverdagen har kunstneren spilt inn musikk til Stanley Donwoods nye utstilling «Panic Room».

Donwood er kjent for å ha laget flere av albumcovrene til Radiohead. Engelskmannen lager også kunst til Thom Yorkes sideprosjekter.

25.920 minutter

Men nå er rollene byttet, og det er Yorke som bidrar til Donwoods kunstprosjekt. Ingen dårlig deal for sistnevnte, spesielt med tanke på at Radiohead-vokalisten nylig ble kåret til verdens mest inflytelsesrike artist av musikkbladet NME.

Musikkstykket til «Panic Room» er 18 dager langt. Det vil si at Thom Yorke har laget 25.920 minutter med musikk, og han forsikrer om at det ikke er repetetivt.

Ifølge Consequense of Sound er ingen tominuttersperioder like.

Thom Yorke har ingen planer om å offentliggjøre musikkstykket på noen annen måte enn i forbindelse med utstillingen. Det går imidlertid an å høre et lite utdrag her.

Jobber med nytt album

Radiohead - OK Computer

Radiohead - OK Computer. Coveret er laget av Stanley Donwood.

Ifølge Drowned In Sound holder Radiohead på å spille inn sitt nyeste album, det niende i rekken, akkurat nå.

Bandet har tidligere opplevd stor suksess med albumene «OK Computer» og «Kid A».

Thom Yorkes sideprosjekt Atoms For Peace, der han har med seg Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea, har også fått gode skussmål for musikken sin.

Under kan du høre noen av de litt kortere låtene Thom Yorke står bak.

Kulturstrøm

 • 2600 bilder fra norske spillefilmer

  Nasjonalbiblioteket har digitalisert rundt 2600 stillbilder fra norske langfilmer før 1945, melder Rushprint og viser fram noen av godbitene. Vil du søke etter bilder selv kan du gjøre det her. På bildet i denne notisen ser du Per Aabel og Wenche Foss fra filmen «En herre med bart» fra 1942.

  Per Aabel og Wenche Foss i filmen: En herre med bart
  Foto: Nasjonalbiblioteket
 • Legende på Norges-besøk

  Pink Floyd-legenden Roger Waters var mandag på Nobels Fredssenter for diskutere politikk – og spille musikk. Publikum fikk seg også en aldri så liten musikalsk godbit da kvelden ble avrundet med en minikonsert fra den 74-årige musikklegenden. Etter planen skulle han bare spille én låt, men Waters serverte tre, og avsluttet å spille klassikeren «Mother» foran de 250 frammøtte (NTB).

 • Ny fargerik kolleksjon vises i dag

  For første gang på fire år viser klesdesigner Ingunn Birkeland fra Tvedestrand i dag en ny kolleksjon. Det skjer på Kunstnernes Hus under Oslo Runway 2018. Hvert plagg er unikt og er håndprodusert i Norge av designeren selv, skriver Agderposten.

  Ingunn Birkeland
  Foto: Grethe Kielland Jenssen / NRK