Hopp til innhold

Thom Yorke laget 18 dager lang låt

Samtidig som han jobber med Radioheads nye album har Thom Yorke laget et 25.920 minutter langt lydspor til utstillingen «The Panic Office».

Thom Yorke

PRODUKTIV ANDROID: Radioheads Thom Yorke har ikke ligget på latsiden mens bandet har hatt innspillingspause fra det kommende niende albumet.

Foto: SYLVAIN THOMAS / Afp/NTB Scanpix

Radiohead - The Bends

Radiohead - The Bends. Coveret er laget av Stanley Donwood.

Radiohead-frontfigur Thom Yorke har i aller høyeste grad vært produktiv under pausen fra innspillingen av bandets nye album.

I tillegg til å stå på barrikadene mot den nye strømmehverdagen har kunstneren spilt inn musikk til Stanley Donwoods nye utstilling «Panic Room».

Donwood er kjent for å ha laget flere av albumcovrene til Radiohead. Engelskmannen lager også kunst til Thom Yorkes sideprosjekter.

25.920 minutter

Men nå er rollene byttet, og det er Yorke som bidrar til Donwoods kunstprosjekt. Ingen dårlig deal for sistnevnte, spesielt med tanke på at Radiohead-vokalisten nylig ble kåret til verdens mest inflytelsesrike artist av musikkbladet NME.

Musikkstykket til «Panic Room» er 18 dager langt. Det vil si at Thom Yorke har laget 25.920 minutter med musikk, og han forsikrer om at det ikke er repetetivt.

Ifølge Consequense of Sound er ingen tominuttersperioder like.

Thom Yorke har ingen planer om å offentliggjøre musikkstykket på noen annen måte enn i forbindelse med utstillingen. Det går imidlertid an å høre et lite utdrag her.

Jobber med nytt album

Radiohead - OK Computer

Radiohead - OK Computer. Coveret er laget av Stanley Donwood.

Ifølge Drowned In Sound holder Radiohead på å spille inn sitt nyeste album, det niende i rekken, akkurat nå.

Bandet har tidligere opplevd stor suksess med albumene «OK Computer» og «Kid A».

Thom Yorkes sideprosjekt Atoms For Peace, der han har med seg Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea, har også fått gode skussmål for musikken sin.

Under kan du høre noen av de litt kortere låtene Thom Yorke står bak.

Kulturstrøm

  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor
  • Regjeringa gir 300 millioner i satsing på lærebøker i papir

    – Starten på en tydelig markering av skrift og bøker, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

    Pengene er øremerket fysiske bøker.

    – Forskning viser at elever lærer mer ved å lese fysiske bøker, sier kunnskapsminister, Kari Nessa Nordtun.

    Hun sier regjeringen nå tar grep for å snu dårlige lesetall.

    – For mye iPad, skjerm og for lite bøker har ikke vært bra for leselysta, sier statsministeren.

  • Eric Saade med palestinaskjerf i Eurovision-åpning

    Den svenske artisten Eric Saade sto på scenen med et palestinaskjerf knyttet rundt armen under sitt bidrag i åpningsshowet på Eurovision-semifinalen tirsdag kveld.

    Saade, som selv deltok i Eurovision i 2011, fremførte i likhet med to andre tidligere deltagere en låt. Under opptredenen hadde han en keffiyeh knyttet rundt hånden han holdt mikrofonen med.

    Han har tidligere sagt til Aftonbladet at han kun er med i åpningsnummeret som en protest mot at Israel får delta i konkurransen.

    Saades stunt skal bryte mot regelverket, og til Expressen skriver arrangøren EBU: «Vi beklager at Eric Saade valgte å kompromittere arrangementets ikke-politiske karakter».

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP