Thom Yorke laget 18 dager lang låt

Samtidig som han jobber med Radioheads nye album har Thom Yorke laget et 25.920 minutter langt lydspor til utstillingen «The Panic Office».

Thom Yorke

PRODUKTIV ANDROID: Radioheads Thom Yorke har ikke ligget på latsiden mens bandet har hatt innspillingspause fra det kommende niende albumet.

Foto: SYLVAIN THOMAS / Afp/NTB Scanpix

Radiohead - The Bends

Radiohead - The Bends. Coveret er laget av Stanley Donwood.

Radiohead-frontfigur Thom Yorke har i aller høyeste grad vært produktiv under pausen fra innspillingen av bandets nye album.

I tillegg til å stå på barrikadene mot den nye strømmehverdagen har kunstneren spilt inn musikk til Stanley Donwoods nye utstilling «Panic Room».

Donwood er kjent for å ha laget flere av albumcovrene til Radiohead. Engelskmannen lager også kunst til Thom Yorkes sideprosjekter.

25.920 minutter

Men nå er rollene byttet, og det er Yorke som bidrar til Donwoods kunstprosjekt. Ingen dårlig deal for sistnevnte, spesielt med tanke på at Radiohead-vokalisten nylig ble kåret til verdens mest inflytelsesrike artist av musikkbladet NME.

Musikkstykket til «Panic Room» er 18 dager langt. Det vil si at Thom Yorke har laget 25.920 minutter med musikk, og han forsikrer om at det ikke er repetetivt.

Ifølge Consequense of Sound er ingen tominuttersperioder like.

Thom Yorke har ingen planer om å offentliggjøre musikkstykket på noen annen måte enn i forbindelse med utstillingen. Det går imidlertid an å høre et lite utdrag her.

Jobber med nytt album

Radiohead - OK Computer

Radiohead - OK Computer. Coveret er laget av Stanley Donwood.

Ifølge Drowned In Sound holder Radiohead på å spille inn sitt nyeste album, det niende i rekken, akkurat nå.

Bandet har tidligere opplevd stor suksess med albumene «OK Computer» og «Kid A».

Thom Yorkes sideprosjekt Atoms For Peace, der han har med seg Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea, har også fått gode skussmål for musikken sin.

Under kan du høre noen av de litt kortere låtene Thom Yorke står bak.

Kulturstrøm

 • Skavlan vikarierer i Gullrekka

  Fredrik Skavlan er vikar for Pernille Sørensen i årets siste episode av Nytt på nytt som sendes i morgen. Øvrige gjester er Liv Ullmann og Erik Solheim. Talkshow-verten forsvant fra gullrekka da programmet «Skavlan» i høst flyttet fra NRK til TV 2.

  Fredrik Skavlan på TV2s høstlansering
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Samisk i dronningens stall

  Tre generasjoner med samiske kunstnere skal presenteres i Dronning Sonja Kunststall fra februar. Utstillingen «Historier» inkluderer rundt 50 verk, åpner 8. februar og vil stå hele våren og sommeren, melder Kongehuset.no. Blant arbeidene som vises, blir Britta Marakatt-Labbas monumentale verk « Historja»: En 24 meter lang tekstilfrise (NTB).

  Britta Marakatt Labba sammen med eget kunstverk
  Foto: Mariela Idivuoma / NRK